Resultat från NM i pimpel i Kuopio

Det blev några fina framgångar på årets NM i pimpel i Finland. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna:
Det svenska laget nådde ett par fina framgångar på NM där bland annat Lotta Engvall hade den högsta vikten totalt. Lotta har nu en fantastisk svit med medaljer från tio NM än så länge.
De svenska damerna och tjejerna fiskade väldigt bra. Damjunioren Alexandra Höök-Hanson vann sin klass med vikten 2255gr och i damklassen tog Sverige en dubbel genom Lotta Engvall med vikten 7710gr och Malin Granström på en andra plats med vikten 3841gr. Dessa resultat innebar också att dam- och damjuniorerna vann sina klasser totalt.
Här följer Lotta Engvalls egen berättelse om sin framgång i Kuopio:
”Jag ville fiska var så grunt som möjligt. Jag tycker det är häftigast när det nappar grunt. Jag hittade på fisken direkt,och grunt. Från 2 dm-1 meter. Upptäckte snabbt att abborren fanns direkt under iskanten.Kunde inte bli bättre. Jag ville fiska så ostört som möjligt. Fick göra det de tre första timmarna. Eftersom det fanns abborre på en ganska stor yta så gällde det bara att försöka hålla tempot uppe. Jag använde mig av en orange 16 trekrok och 38 mm pirk med wolfram för tyngd. Blev ganska mycket sörja i hålen. Som bete så fungerade ej urkramat öga bäst. Det var till stor nytta att kunna vara med på den öppna tävlingen dagen innan på samma vatten.”
Här är alla Lottas medaljer från NM:
Guld: 2008 i Norge, 2009 i Sverige, 2010 i Finland, 2012 i Sverige, 2013 i Finland.
Lotta har även 3 silver och 1 brons tidigare år, och en fjärdeplacering.
Årets NM vanns totalt av Finland.
Läs resultatlistan här.
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!