Riksdagsman ryter till

Jämtkrafts VD Anders Ericsson (tv) förklarade att biologisk mångfald inte är Jämtkrafts miljömål. Något som riksdagsmannen Lise Nordin (th) reagerade starkt på. (foto TIna Stafrén/fotograftina.se (Anders Ericsson) och Fredrik Hjerling (Lise Nordin))

Under gårdagen rapporterade vi om hur Anders Ericsson, VD Jämtkraft och ordförande för svensk Energi, uttalat sig till Östersundposten. Han förklarade då att biologisk mångfald inte är Jämtkrafts miljömål. Något som riksdagsman Lise Nordin reagerar starkt på.
Lise Nordin är energipolitisk talesperson för Miljöpartiet. När hon läste Anders Ericssons citat reagerade hon kraftfullt.
– Det är tveksamt att ge ekonomiskt stöd till vattenkraften om den samtidigt gör det svårare för oss att nå andra miljömål, säger Lise.
Det faktum att Anders Ericsson också är ordförande för Svensk Energi, branschorganisationen för Sveriges elleverantörer, gör uttalandet ännu mer kontroversiellt.
– Vattenkraftsbolagen riskerar att göra sig själva en björntjänst genom att vägra åtgärder för biologisk mångfald. Konsekvensen kan bli att vi från politiskt håll reglerar vattenkraftens förutsättningar, avslutar Lise Nordin.
Vill du läsa artikeln som får riksdagsmannen och Miljöpartiets energipolitiska talesman att rasa? Klicka här.
Här
hittar du gårdagens notis på Fiskejournalen.se om Anders Ericssons uttalande.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!