Annons
Annons

Rimligare nätfiskeregler

Annons

Fiskeriverket vill förändra reglerna för havsöringfiske med nät. Från norska gränsen till Listerlandet i Blekinge föreslås förändringar.
Havsöringen är en av våra allra populäraste sportfiskar. Dessutom är den en av samhällsekonomiskt viktigaste arterna om man ser till hur många som sportfiskar havsöring och hur mycket pengar de spenderar på och kring sitt fiske. Att denna art jagas med nät för att fylla någons frys är ett ofattbart slöseri.
Därför är det mycket glädjande att Fiskeriverket nu föreslår tydliga inskränkningar i nätfisket. Bland annat föreslås att man, på vatten grundare än tre meter, bara ska få fiska under tiden 1 maj till fredningstiden infaller. Man föreslår också att redskapen bara ska få stå ute från klockan 16.00 till 10.00. I den delen av Östersjön som omfattas av förslaget höjs maskmåttet på näten till 130 mm.
Låt oss hoppas att den goda väg Fiskeriverket slagit in på när det gäller arbetet för att stärka fiskeresursen blir framtidens melodi och att den nya myndighet (Havs- och vattenmyndigheten) som tar över stafettpinnen till sommaren vågar och vill fortsätta åt samma håll.
För att läsa hela förslaget klicka HÄR
Anders Nicander

Öringnäten kommer att bli färre och mycket av den färgade fisk som tidigare fångats i nät under våren skonas. (Foto: Anders Nicander)

LÄS OCKSÅ

Annons
27 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

 • Jaha det var ju en kul nyhet, men inte för att den gör något väsentligt. En riktig kul nyhet hade låtit så här:

  Naturvårdsverket erkänner nu att det är den 1000% ökningen av säl de senaste 35 åren som ligger bakom den drastiska nedgången av fisk längs den Svenska Västkusten. Utredaren Inge Skarp på Naturvårdsverket kom på att sälen var boven när han såg att fiskarten fjärsing stod för 50% av fiskbiomassan i Kattegatt.

  – Vi skall nu skjuta av sälen till de bestånd som rådde på 1950 talet och förhoppningsvis så kommer vi märka en klar förbättring redan inom 3 år, säger Inge. Han forsätter
  – Grattis alla sportfiskare, nu kommer ni få chans på stortorsk kustnära igen!

 • JosefL: Lögner blir som du säkert redan vet inte sanningar bara för att det upprepas, allt som uppnås är att fler blir lurade att tro på dem. Att påstå att de dåliga fiskbestånden beror på sälen är alltså fortfarande en lögn, hade du däremot skrivit att sälen var en bidragande faktor till att vissa kuststräckors fiskbestånd inte växte till sig som önskat så hade det du skrivit legat oerhört mycket närmre sanningen. Det var nämligen inte sälen som betade ned fiskbestånden utefter våra kuster, det var yrkesfisket, att försöka påstå något annat rent nonsens. Se bara vad som hände med Gullmarns koljabestånd när det i slutet av 90-talet fiskades hårt efter lekande kolja på lekplatserna, då kollapsade det beståndet. Se vad som hände med torsken utanför Uddevalla när samma sak skedde där, då kollapsade torskbeståndet där. Samma sak har hänt i princip vartenda lokalt bestånd utefter våra kuster, att då skylla på att det skulle vara sälens fel är både nonchalant och okunnigt.

 • anders……vad är det för fel att ha öring i frysboxen har du själv bara hotdog eller? det är ju god mat så det kan väl inte vara något slöseri varför får inte folk äta fisk?

 • Ratatorsk: Det roliga är att du förstår inte att det är sådana som du som är orsaken till att vi har dåliga bestånd av fisk. Inte sälen. Sälen gör det den alltid har gjort. Du däremot försvarar en totalt osund fiskeripolitik som tar jobb från människor och möjligheten att sportfiska.

  När det gäller fakta så har du inte producerat en enda siffra(kanske är 90-talet en siffra för dig). Det är nonchalant och okunnigt om något. Det blir därför lite ironiskt när du anklagar mig för vara lögnare. Och vet du varför du håller dig till inlägg fyllda av känslor? För att fakta är inte på din sida. Du önskar det kanske, men så är inte fallet. Faktum är att det är sälen som äter upp största delen av all kustnära fisk och jag kan visa det på flera olika sätt. Detta medan du håller dig i någon slags form av orgie i missunnsamhet. Uppenbart gillar du inte att fiska speciellt mycket.

  Om jag skall ens orka bemöda mig att möta inlägg från dig i forsättningen så kan du ju komma med lite siffror. Du kan börja med att förklara hur Kosteröarna skall klara av att hålla ett sälbestånd på 2000 sälar utan att krascha det kustnära fiskbeståndet.

  En säl äter 5kg fisk om dagen. Det går 365 dagar på ett år och en hektar producerar 50 kg fisk i det området. Om du bemödat dig att en räkna på en sådan sak hade du förstått att all fisk som produceras i en radie på 1,5 mil!!!!! krävs för att föda ett sådant bestånd. Och då har vi inte tagit med fåglar och andra djur som vill ha fisken. Klart som sjutton att vi får havererade bestånd. När man sedan förstår att 2 mil söderöver ligger nästa sälkoloni så behöver man inte vara speciellt smart för att förstå hur det ligger till.

  Sedan kan du förklara hur du tror att en 1000% ökning av en topppredator påverkar ett betesbestånd.

  Sedan kan du förklara varför fjärsing står för en sådan stor del av all fisk som fångas i Kattegatt.

  Och snälla, kom inte med någon floskel eller något känsloinlägg, kom med lite fakta.

  Här har du en annan förklaring till varför lokala bestånd av kolja kan försvinna:

  http://www.youtube.com/watch?v=fdmaigQtjFE

 • Hej Fiskarn!

  Nej, jag har inte bara hot dog i frysen! Där finns en hel del fisk. Både sådan jag fångat själv och sådan jag köpt.

  Havsöringen längs våra kuster sysselsätter en väldig massa människor och tiotusentals fiskar efter de. Att det finns så mycket havsöring numera beror på rimligare regler och att det gjorts ett enormt arbete med att restaurera de vattendrag där havsöringen leker. Att fånga, i de allra flesta fall, färgad och mager fisk i april för att ta hem dem till mat är slöseri, tycker jag. Fiskar du med spö kan du släppa tillbaka fiskar som är för små eller i för dålig kondition.
  Fisken vi köper hos fiskhandlaren bör komma från säkra bestånd som tål att fiskas på och där det inte är mer samhällsekonomiskt lönsamt att låta någon annan nyttja resursen. Det ger oss ett starkt och sunt yrkesfiske vilket är en vinst för oss alla.

  Anders Nicander

 • hej anders…….jag ber om ursäkt men jag viste inte att du syftade på färgad och mager fisk egentligen behövs det inte ett förbud mot att fiska sådan fisk dom går ju inte att äta men jag föstår vad du menar jag har själv träffat på folk som ha tagit hem utlekt fisk altså bara skinn o ben

 • Josef.
  Citat från ditt inlägg.
  ”Sedan kan du förklara hur du tror att en 1000% ökning av en topppredator påverkar ett betesbestånd.”
  Mr Fakta :-)))
  För en matematiker som mig, så är detta fantastiskt underhållande. 1000% av vad då, från när då, tills när då…
  Tyvärr för din del, så faller allt annat du säger med detta citat.
  Trovärdighet 0%

 • ”Naturvårdsverket erkänner nu att det är den 1000% ökningen av säl de senaste 35 åren”

  För att vara matematiker så verkar din läsförståelse vara svag. Erik Om du har 1000 kronor på banken och får 1000% ränta hur många kronor har du då? Du som är matematiker menar jag.

 • JosefL: Du antar saker och lägger fram dessa antaganden som sanningar, vilket de kanske också är för dig, men är de verkligen sanningar för oss som lever i verkligheten? Betänk att du drog dina fantasifulla slutsatser om mig enbart för att jag i mitt svar på ditt smått infantila inlägg påpekade att du ljög, vilket fortfarande stämmer oavsett ditt orerande.

  Det tråkiga i kråksången är att du i ditt oavbrutna svamlande missar begrepp som kasualitet, eller orsak och verkan, enligt ditt resonemang skulle det ju t.ex vara loddans fel att torsken på Grand Banks försvann eftersom denna art nu är topp-predatorn där. Att yrkesfisket precis som här är de som satte hjulen i rullning genom att de betade ned torksbeståndet så att det kunde ske, det hör ju enligt dig inte hit..

  Ett tips är att lyssna på något annat än din egen röst en minut eller två, även om du älskar att höra den.

 • http://www.kalender.se/
  -365 dagar per år oftast.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Knubbs%C3%A4l
  – 5kg om dagen

  http://www.tanum.se/vanstermenykommun/miljo/havsmiljo.4.5f20d71211d62cd539f80001539.html
  – Produktion på 50kg fiskbiomassa per hektar

  http://www.nyhetskanalen.se/1.2031717/2011/02/25/jaktvardsforening_vill_jaga_knubbsal
  – 20 000 knubbsälar idag. 2000 på Koster

  http://www.havet.nu/dokument/Havet2008-salar.pdf
  – ca 2000 knubsälar 1976 på västkusten

  ——————————————–
  Vad kan man dra för slutsats de fakta ovan?

  * Knubbsälen har ökat med 1000% från 1976 – 2011
  *De knubbsälarna som ligger på kosteröarna behöver all fisk som som produceras i en cirkel med radien 1,5 mil.

  *De knubbsälarna som ligger på Kosteröarna äter idag lika mycket fisk som alla knubbsälar som fanns 1976 i Skagerack och Kattegatt tillsammans.

  På tal om orsak och verkan. Slutar man jaga säl helt abrupt får det konsekvenser. En sådan är att fiskbestånd minskar.
  Här är en länk till dig dig Ratatosk:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Projektion_%28psykologi%29

 • Faktum kvarstår fast du dragit på dig foliehatten, det var inte sälen som betade ned våra fiskbestånd utan yrkesfisket.

  Och med tanke på din fascination av siffror och länkar så finns det så mycket oerhört intressant som du glömmer att nämna i dina inlägg, som t.ex att minskningen av fiskbestånden utefter västkusten pågått under hela 1900 talet, att utfiskningen tog ordentlig fart vid övergången till nylonnät, att arter som slätrocka, tonfisk och sillhaj närmst utrotats trots att sälen inte äter dessa och dessutom att våra fiskbestånd inte ökade trots att hälften av knubbsälsbeståndet på västkusten slogs ut 1988 och 2002..

  Men.. det spelar väl ingen som helst roll så länge det finns säl..

  För övrigt så kan jag bara hänvisa till Jockes diskussion med dig efter Anders Nicanders eminenta artikel om hur bra isvintrar är för havet, att du inte ens lärde dig något då säger väl det mesta om dig.

  Till sist kan väl nämnas att jag egentligen inte har något alls emot jakt på säl, det jag har något emot är lögnare..

 • Josef för hundra gubbar !!!!
  Vad är det du försöker säga?
  Du babblar om 1000% ökning av säl. Det är alltså en faktor 10, men på vad ? Hur många var sälarna 1976 när ökningen började? Runt 300 eller? Med en faktor 10 får man alltså runt 3000st. Eller var det 400 som förökat sig till 4000? Din liknelse med 1000% på 1000kr var alltså helt kass eftersom du helt plötligt hade en startsumma att räkna på. Att det skulle finnas 2000 sälar runt Koster betvivlar jag starkt. Så många har inte jag sett när jag åkt runt öarna. Men det är som ”Ratatosk” säger att man märkte ingen ökning bland fiskbestånden efter det att sälpesten härjat, så det har haft liten betydelse att sälbeståndet ökat.
  Men det måste ju vara sälen kommer du att säga ändå, för inte kan det vara trålarna som dag efter dag, vecka efter vecka , år efter år, drar fram och tillbaka, fram och tillbaka …………….. Om man nu går tillbaka till ditt räkneexempel hur mycket de äter: Säg att vi har högt räknat 5000 sälar x 4kg fisk om dagen (3-5kg om dagen enl. wilipedia) x 365 = 7300 ton. Fiskeflottan landade år 2008 (finns tyvärr ingen senare statstik från Fiskeriverket) 213000 ton. Alltså det som är LOGGAT !!! Tyvärr dumpas det mycket fisk och tyvärr (igen) loggas inte heller all fångst. Och tyvärr återigen så går mer än 80% av den landade fisken till s.k. indistrifisk, d.v.s. ej konsumtion av människan. Sälen äter 3,4% av vad yrkesfiskarna ”officiellt” landar.
  Och sälen förstör inte några havsbottnar !!! Inte heller lämnar de efter sig trasiga fiskredskap (t.ex. spöknät m.m.)

  Josef. Den ända rimliga förklaringen till dina angrepp på säl och ditt hackande på många här på forumet är antingen: 1. Du är yrkesfiskare själv eller har varit. 2. Dina föräldrar eller mor-/farföräldrar är det.
  Yrkesfiskare generellt (med mycket få undantag om ens några)tror att fisken i havet är deras och agget mot alla som konkurrerar (sportfiskare och djur/fåglar) finns där sedan urminnes tider. Samma resonemang finns bland jägarna som tror att djuren i skogen är deras.

  Nä du Josef. Om du är en yrkesfiskare eller föredetting så får du faktiskt ransaka din roll i det hela eller om du nu inte är yrkesfiskare så får du kolla upp närmare med dem du känner.
  Detta så vi framledes kan slippa din patetiska rapakalja om att det är annat än yrkesfiskarna som står för nedsablingen av fiskbestånden.

  God kväll !

 • god kväll martin :-)….nu är det så att jag yrkesfiskar…..jag har enorma problem med sälen dock endast när jag fiskar med strömmingsgarn det är väldigt jobbigt jag vet fan inte var dom har kommit ifrån men jag har fiskat i 20 år och dom 3 senaste åren har inte varit roliga….sista gången jag tog upp mina strömmingsgarn innan vintern kom så såg jag 3st sälar runt mina garn
  resultat en massa tyvärr förstörd fisk det ligger lite sanning i vad josef.l skriver faktiskt :-)

 • Ratatosk det är ju du som är Jocke antar jag?

  Martin: Jag var i din sits för ett tag sedan. Jag trodde inte på siffrorna alls, men har insett att så är fallet. Jag skrattade åt en bekant ålfiskare för 3 år sedan när han sa att det var sälen som låg bakom nedgången på torsk. Nu skrattar jag inte längre, utan tror att han hade rätt.

  Att det finns 2000 sälar på koster är ju inventerat av kunnigt folk och publicerat i tidningar. Jag vet inte vad jag kan göra för att övertyga dig mer än så.

  Det finns visst fakta från fiskeriverket senare än 2008, den är bara svår att hitta:
  https://www.fiskeriverket.se/vanstermeny/statistikochdatabaser/fangststatistikyrkesfiske.4.28e4ca7c10e9e5e8f9c80002777.html

  Om jag gör ett snabbt adderande från den sidan, så får jag att det totala infiskade från från yrkefisket för Kattegatt och Skagerack ligger på runt 28 000 ton. Där ingår nog skaldjur på ett par 1000 ton.

  Om vi endast tar knubbsälen i Kattegatt och Skagerack. Så blir min uträkning: 365 * 5kg * 20 000 = 36500 ton. Allt kustnära, mestadels torskfisk.

  Jag tycker att man kan se säldöden. Titta på sidan 131 i https://www.fiskeriverket.se/download/18.28d9b61d126d6846f29800014633/R%26M+2010+webb.pdf
  där syns en tydlig ökning av lektorsk ca 3 år efter säldöden åren 1999. Detta trots att yrkesfisket drog upp 5000 ton torsk de åren. När sedan sälen återhämtade sig så dök beståndet igen. Likadant runt 2005, fast då blev inte skillnaden så mycket då antalet sälar i förhållande till torsk fortfarande var högt. Men i båda fall började torskbestånden att öka.

  Och ja, min döda morfar var fiskare, fast han dog för många år sedan.

 • Josef har rätt i att sälen har ökat markant men han glömmer gärna att det är yrkesfisket som utarmat våra fiskbestånd. Josef har inga som helst bevis eller vetenskapliga fakta att det är sälen som är huvudorsaken till de låga fiskbestånden. Tittar man igenom Josefs länkar så innehäller de fakta om sälen men hans påstående förblir en teori utan vetenskapligt stöd.

  Här är en länk till dig Josef. Jag tror du känner igen den:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Projektion_%28psykologi%29

  Återkom när du har bevis och inte teorier för dina påståenden.

 • Re: sillstryparn

  Utan tvekan är sälen ett gissel vid nätfiske då det ställer till mändger med merjobb: trasiga maskor som måste lagas, fisk som måste kasseras etc.

  Dock är ju inget av dessa problem något bevis på att sälen ligger bakom nergången av fisk i det stora hela. Misstänker att sälar funkar precis som vi, dvs dom följer minsta motståndets lag. Lättare att fånga fisk som hänger på ett nät, jämfört med att jaga själv med risk att i värsta fall bli utan.

  I likhet med Ratatosk ser jag all anledning att se över eventuell skyddsjakt på säl, men att tro att ökad jakt på säl löser våra beständsproblem känns aningen långsökt.

 • Hej
  Jag trodde i min enfald att debatten om säl var nedlagd.
  Lobba gärna för säljakt, men som sagt tidigare detta är fel forum.

 • Ja det är fel av mig att ta detta tjötet har.

  Men som sagt, jag är så sugen på att få tillbaka feta stora torskar runt kusterna så jag kan inte hålla mig. Skall hålla mig tyst framöver ett tag.

  Adjö och missa inte öringarna!

 • Sälen är ett stort problem på vissa platser men det är yrkesfisket som under lång tid tagit ut för stora kvoter. Det har lett till att fiskbestånden minskat drastiskt. Mycket hårdare regler för yrkesfisket måste införas.

 • Nej, håll dig inte tyst Josef. Rikta istället din energi mot den politik som lett till utfiskningen av våra hav. Fast helst inte med SFR.

 • Rent spontant känns åtgärderna alldeles för mesiga. Alltså vakna ! Med denna hastigheten i åtgärder så kommer vi inte märka någon dramatisk förbättring i Bohuslän, torsken i stort sett borta, plattfisken är på väg att utrotas. Varför skall man överhuvudtaget få lägga ut nät ? Nej stoppa allt nätfiske under en 5-årsperiod inom kustlinjen. Annars ger vi inte våra barn en chans att uppleva något vettigt fiske överhuvudtaget. Vi kommer överleve dessa 5 år, men fisken överlever inte längre. Är det inte dags att sikta högre än att gynna nån privat nät fiskare efter havsöring ? Tycker 8 fjordar är mycket fint initiativ. Ett steg år rätt håll, men det borde heta 800 fjordar. När skall vi kunna få torsk från klipporna igen som senast på 80 talet ? Men denna plan och hastighet, kanske aldrig.

 • Igen, otrloligt löjliga åtgärder. Fisken kommer inte öka bara för 4 veckors kortare nätperiod. Kan för mig kvitta.

 • Förstår man inte att systemet är på väg att kollapsa !

  Så:
  1. Förbjud trålfiske helt inom kustlinjen, inga dispenser överhuvudtaget + inför större helt fredade zoner i Kattegatt.
  2. Förbjud nätfiske helt inom kustzonen
  3. Kontrollerad sälstam, sätt upp lämplig mål och åtgärder dvs jakt
  4. Kontrollerad fågelstam, de som förknippas med fiskätare, samma här

  Utvärdera efter 2,3,4 och 5 år.

 • Sälen har funnits här flera tusen år före oss. Jag är helt övertygad som att det största rovdjuret heter homo sapiens som bla står för vattenkraft, överfiskning och miljögifter.

 • Till Josef L: Du sa att det var svårt att hitta. Det stämmer för det du hittade var fel: 213000 ton fisk och skaldjur landades år 2008. Se länk. Kolla tabellen ovanför tårtdiagrammet …
  https://www.fiskeriverket.se/vanstermeny/statistikochdatabaser/ekonomiskstatistik/yrkesfisket.4.7caf489b10f9f5cfaef8000471.html
  Du friserar siffrorna så att det passar ditt knasiga resonemang. Sälen äter (3-5kg om dagen) som jag sa 3,4% av vad yrkesfiskarna officiellt landar.
  Visst kan jag se sälen som ett problem, men de var inget problem , när det fanns fisk i havet. Nu skall fiskare och sälar slåss om en betydande mindre mängd fisk än vad som fanns för 40 år sedan. Många biologer säger att mer än 90% av fisken har försvunnit på dom åren. Inte är det vi sportfiskare, nätfiskare, sälar eller skarvar som gjort detta. Detta är ett resultat av trålare samt vad-fiskare inne i fjordarna. Framför allt trålare som dag ut och dag in drar över bottnarna t.ex. i Kategatt. Där är det inte speciellt kuperad botten som omöjliggör trålning och fisken också därmed kan gömma sig.

 • Martin:
  Först. Den siffran som du anger är för hela Sveriges yrkesfiske. Du har alltså tagit med kräffisket i Vätten i jämförelse med vad knubbsälen äter i Kattegatt/Skagerack. Rent befängt. Varför inte ta med vad spanien fiskar i medelhavet också? Du skulle du ju kunnat komma ner i några promille.

  För det andra. siffran 3,4% är ju helt påhittad.

  Jag föreslår att du ringer Niklas Andersson på fiskeriverket så kanske han kan förklara för dig att det svenska yrkesfisket på västkusten låg på runt 28 000 ton. Jämfört med att knubbsälen äter 365dagar * 20 000 individer * 5kilo = 36500 ton
  så kan inte ens mest hjärntvättade sälkramare få det till 3,6 %.

  Blir ju pinsamt när du pratar om att frisera siffror.

Annons
AKTUELLT

Kolla in de nya JIGSkinzen

Nu kommer Cwc med ny, spännande produkt. Det är BFT JIGSkinz som ska ge dina söndertuggade beten en ny finish. Skinnen som du själv trär på betena kommer i fyra olika utförande: gädda, abborre, mört och strömming och varje utförande finns i tre olika storlekar. ”Klipp till BFT JIGSkinz i rätt längd. Trä det över

Maximera fiskeåret 2016 – så får du flest dagar vid vattnet

Vi har synat kalendern och hittat de bästa sätten att maximera din fisketid med att ta så få semesterdagar som möjligt. Långfredagen infaller på fredagen den 25 mars. Även Annandag påsk, den 28 mars är röd, och infaller alltså på måndagen som följer. Långhelgen är redan där 4 dagar lång, men tar du ut 4

Så fångade han 17-kilosgäddan

17,34 kilogram fördelade på 131 centimeter. Nyligen drogs en av Norges största gäddor genom tiderna upp. För Fiskejournalen berättar Andreas Ånerud Johansen om hur han fångade monsterfisken. Det är ungefär två veckor sedan Andreas Ånerud Johansen drog upp jättegäddan. Han var ute på en tvådagarsutflykt i en av de största sjöarna i östra Norge. Första

HaV vill fördela fisket annorlunda

Kollektiva fiskstopp ska undvikas och utkasten av fisk minska. Det är målet med Havs- och vattenmyndighetens nya förslag på system för att fördela fiskemöjligheterna. Tidigare har man jobbat med vecko- eller månadsransoner, nu föreslår HaV ett system med individuella, årliga fiskemöjligheter inom det demersala fisket, vilket betyder fiske efter skaldjur och bottenlevande fisk. Förslaget gäller

Sportfiskarna vill skärpa förvaltningen av skarv och säl

Skarvarna och sälarna blir allt fler – och beståndet måste börja förvaltas bättre för att man i stället ska prioritera skyddet av hotade fiskbestånd. Det skriver Sportfiskarna på sin hemsida. – I dag är beståndsstatusen för skarv och säl klart bättre än för många fiskarter. Det är dags att se över hur skarven och sälen

Gädd-SM-vinnarna om guldtaktiken

Tuffast möjliga förutsättningar. Då var det ett hemmateam som klev fram. – Jag tror hemmaplan var en enorm fördel under två dagars tävling med så här dåligt fiske, säger Håkan Björk från Team Karlskronafiske som vann SM i Gädda. Grå himmel; blåsigt och blött – SM avgjordes under tuffast möjligt förutsättningar. Men Team Karlskronafiske hade

Gös attackerar dykare

Gösen är en egendomlig fisk tillika en våra största sötvattenspredatorer. Se filmen där dykaren åker på stryk av en bastant fisk. Att gösen befinner sig högt upp i näringskedjan är enkelt att se om man kikar på den här filmen. En oinbjuden gäst i form av en dykare kommer för nära en stor gös vilket

Laxen ska kunna stiga i Dalälven

I torsdags höll Nedre Dalälvens fiskeprojekt, som samlar flera organisationer, stormöte i Gysinge. Målet: Att lax och öring ska kunna ta sig förbi fler kraftverk i Dalälven, skriver P4 Gävleborg. Lax och öring som vill vandra uppåt hindras tidigt i Nedre Dalälven, det första vattenkraftverket kommer redan vid Älvkarleby kraftstation. Men längre upp finns de

Här är stjärnkockens superavancerade fiskrecept

Tycker du att det är för enkelt att tillaga fisk? Då är det här receptet för dig. Det är Facebooksidan Intersybarite  som lagt upp filmen på den japanska kocken Seiji Yamamoto, med tre Michelinstjärnor under bältet, som visar hur han tillagar en ”Akamutsu”, på engelska rosy seabass (ungefär, rosig havsabborre, Doederleinia berycoides). Och om du

Extremfiske i Florida efter orkanen Matthew

Orkanen Matthew fick katastrofala följder när den drog in över, bland annat, Haiti och Florida. Men den påverkade också fisket. Alla har förmodligen sett bilderna från de förödande konsekvenserna av orkanen Matthew på Haiti och kaoset som följde när den drog in över Florida. Där har den också chockat ekosystemet – och det var alltså

Annons
Annons
SOMMARENS HETASTE ERBJUDANDE!

AOF1639-0059R-friluftskniv-250x240-MH

FÖLJ OSS!

FÖR ALLA FLUGFISKARE!

AOF1608-banner250x240-FJO

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

Annons
Annons
Instagram
Annons