Rivstart för Benny

Skepparen Henk hjälper Benny att posera med sin tre meter långa sailfish, innan han återutsätter den. (foto: Martin Falklind)

Idag var första fiskedagen för Fiskejournalen och Abu Garcias Drömresegäng som nyss kom fram till Seychellerna. Havet var gropigt på grund av en tropisk storm som härjar inte långt från ön Desroches där gänget befinner sig. Drömresevinnaren Benny Hellström aldrig har varit ute i en liknande sjögång, men han led som tur var inte ett dugg av sjösjuka. Gänget hade trots den gropiga sjön ett sagolikt fiske efter flera olika exotiska arter, på flera olika metoder – mete, dropshooting samt trolling. Bennys bästa fisk denna dag blev också hans livs största fisk – en tre meter lång sailfish.
– Visst är gösen, som jag vann den här resan med, mitt livs fisk, men det här var helt osannolikt, en ny dimension liksom! Hugget var dramatiskt. Fisken var uppe gång på gång och slog med spjutet på en conahead (plastbläckfisk), men utan att hugga. I fler minuter följde den efter och drev gäck med alla ombord. Tillslut lyckades man att simulera att betet ”dog” på ett bra sätt, vilket fick fisken att ta. Sedan hade Benny att göra i nästan 20 minuter med den vackra fisken. Fångstmannen själv är överväldigad:
– Sådant här har jag bara sett på tv förut, och kanske drömt om, men att få uppleva det på riktigt…ja, det här kommer att ta lång tid att smälta… Grattis, säger Fiskejournalen, Abu Garcia och alla våra läsare! Det är dessutom flera spännande fiskedagar kvar, så räkna med många fler härliga rapporter.

// Martin F

Annons
AKTUELLT

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!