SeFF får ny ordförande

På SeFF:s årsmöte som ägde rum på Sportfiskemässan, tog Manni Svensson över ordförandeskapet efter Bo Hansson, till höger i bild. (Foto: Mathias Larsson)

Sveriges Fisketurismföretagare, SeFF, arbetar för en positiv utveckling av svensk fisketurism. Nu har sportfiskeentreprenören Manni Svensson tagit över ordförandeklubban efter avgående Bo Hansson.
Att vara fisketurismföretagare i Sverige är inte alltid lätt. Det beror bland annat på att varken lagstiftning eller politikers syn på fisketurism hänger med i utvecklingen.
Det är därför SeFF finns, förklarar Manni Svensson.
– Idag anses inte fisketurism som en näring, utan begreppet faller mellan stolarna. Det innebär att vi inte får tillgång till de resurser och stöd som både yrkesfiske och fiskodling får. Det innebär också att vi inte har samma möjlighet att påverka hur den gemensamma naturresursen – fisk och vatten – skall nyttjas.
Sverige är ett land med en stor outvecklad potential när det gäller fisketurism. SeFF, som är en branschorganisation, vill att myndigheterna ser möjligheterna och skapar förutsättningar för att fisketurismen ska blomstra.
En väl skött sportfisketurism är en hållbar näring som ger många arbetstillfällen och som gynnar landsbygdsutvecklingen, säger Manni Svensson.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Strimma av hopp för havens koraller

Amerikanska och brittiska forskare har funnit små ”öar” av koraller som återhämtat sig bra efter blekning. Upptäckten kan förhoppningsvis ge nya insikter i hur dessa hotade ekosystem kan skyddas.

Fler fiskar och färre skador med dansk krokhållare

Missar du många hugg och orsakar dina krokar ofta stor skada på lax, regnbåge och havsöring? I så fall kanske det kan vara en bra idé att testa den danska uppfinningen Release-Connector som passar flera olika betestyper.

Undvik att ankra på ålgräsängar

En ny studie från Göteborgs universitet visar att fritidsbåtar som ankrar på ålgräsängar kan orsaka stor skada. Ökad informationen till båtägare ska förhoppningsvis minska problemet.

Kustfisken mår sämre

Övervakning av fisksamhällen från fyra kustmråden visar att fiskarnas hälsa har blivit sämre. Förekomsten av abborre har dessutom minskat i flera områden. Vad nedgången beror på är inte klarlagt.

20 meters styrpulpetare!

Längs Floridas södra kust har en sensationell skapelse kunnat ses den senaste tiden. Världens största styrpulpetbåt med mittkonsol – Estrella 6500 – har lämnat fabriken och testkörs nu för fullt. Den 65 fot långa båten väger drygt 18 ton och har fem 627-hästars utombordare i aktern.

Partydrog skadar ålar

Ålar som utsätts för små doser av kokain blir hyperaktiva och får muskelproblem, visar laboratorieförsök. Forskarna tror att drogen kan skada ålar i sådan omfattning att lekvandringen till Sargassohavet uteblir.

Sommarlovsfiske i Skåne

I sommar anordnar Sportfiskarna fem kostnadsfria fiskelovsveckor runt om i Skåne. Det innebär 21 spännande dagar fyllda av varierat fiske i både sjö och hav.

Sommarborre på 2020 gram

Isabel Syrjä gjorde en satsning på stor abborre och en kväll i början av juni small det till ordentligt i spöt. Knyckarna talade för abborre men tyngden för gädda och när fisken låg i håven kunde hon knappt tro sina ögon. I maskorna låg en enorm abborre som var halvmetern lång och vägde 2020 gram!

ABBORRE ute nu!

Specialmagasinet ABBORRE ligger nytryckt i butikerna. En bättre vägledning till huggrika abborrpass är svår att tänka sig!

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!