Skål för fiskevården!

Ge fan i våra vatten uppmärksammar hur illa ställt det är med miljön i många svenska vatten. Projektet startades av en grupp rockmusiker tillsammans med Sportfiskarna. Överskottet från skivförsäljningar och försäljning av unika Ge fan i våra vatten-produkter går till miljö- och fiskevårdsprojekt. Mer än en miljon kronor har redan samlats in.
Överskottet från skivförsäljningar och försäljning av unika Ge fan i våra vatten-produkter går till miljö- och fiskevårdsprojekt. Mer än en miljon kronor har redan samlats in.

Sportfiskarnas projekt Ge fan i våra vatten släpper en öl tillsammans med Lappländska bryggeriet Nausta. Del av överskottet går som vanligt när det gäller Ge fan i våra vatten direkt till miljö- och fiskevård.
– Att vara med och ta fram en ale är något jag länge velat göra. Att nu få göra det tillsammans med de drivna sportfiskarna på Nausta Bryggeri känns extra roligt, säger Erik Ohlsson från bandet Millencolin och drivande bakom Ge fan i våra vatten.
Ölen är en India Pale Ale bryggd huvudsakligen på Apollo- och Waimeahumle. Vattnet kommer från den egna källan.
– Rent och friskt vatten är livsnödvändigt för både människa och fisk. Självklart vill vi bidra till att uppmärksamma miljöproblemen och samtidigt göra något åt dem, säger Max Stenberg från Nausta Bryggeri.
Under juli kommer den första Ge fan i våra vatten-ölen att serveras på utvalda serveringsställen. Redan i augusti kan förhoppningsvis försäljningen på Systembolaget starta. Mer information kommer inom kort.
– Den kommer att smaka förträffligt efter både lyckade och misslyckade fisketurer. Don´t drink & fish bara, säger Joel Norlin från Sportfiskarna som Ge fan i våra vatten-projektet ligger under.
Nausta Bryggeri är ett av Sveriges nordligaste mikrobryggerier omgivet på tre sidor av sjön Naustajaure som är omtalad för sina stora öringar. Nausta Bryggeri byggdes 2012. Arbetet är hantverksmässigt, men med modern utrustning. Vattnet är en viktig del av framgången och tas ur en brunn i direkt anslutning till bryggeriet. Bryggeriet förvaltar också en laxsträcka i Norge.
Läs mer om Nausta Bryggeri här.
Läs mer om Ge fan i våra vatten här.

Publicerad: 17 June 2014
Av: Morgan Fihn