Annons
Annons

Släpp tillbaka stora abborrar

Annons

Vikten av att släppa tillbaka stora gäddor och gösar har resulterat i maximått i flera vatten och nu betonas betydelsen att släppa tillbaka även stora abborrar. 

Att behålla de stora individerna gynnar fiskens reproduktion och nu har man i vissa sjöar infört ett maximått på 38 centimeter för abborre. Förhoppningen är att fler fiskerättsägare följer efter.
– I sjön Yngern i Södertälje har man ett maximått på 38 centimeter. Abborre över 38 centimeter måste återutsättas. Det är viktiga fiskar för reproduktionen och ekosystemet, säger Tobias Fränstam hos Sportfiskarna till SVT.
Se hela SVT-inslaget nedan:

LÄS OCKSÅ

1 kommentar

E-postadressen publiceras inte.

  • Mycket bra initiativ. Fisketrycket på Yngern generellt har ökat de senaste åren och det är snudd på trängsel ibland omkring sundet där de stora abborrarna ofta står.

    Nu väntar jag bara på att fiskekontrollanterna i Yngern ska gå över till fyrtaktsmotorer eller åtminstone använda alkylatbensin till sina gamla tvåtaktsmotorer. (Jag talar om mer…

Annons
AKTUELLT

Fredad fisk kan utvecklas snabbt

Att införa marina skyddsområden ger inte bara utsatta bestånd en chans till återhämtning. Det kan också påverka fiskens genetik. Det visar en ny kanadensisk studie på långväga simmare som tonfisk och vithaj.

Tips på heta havsöringsflugor

Är du sugen på nya havsöringsflugor till det tidiga vårfisket? I senaste avsnittet av Bakom städet visar Peter Alexandersson hur han binder några riktiga favoriter.

Stör funnen i Lysekil

En död stör har idag plockats upp utanför Lysekils hamn. Fisken var i relativt gott skick och dess arttillhörighet ska nu säkerställas via genetisk analys. Är fisken i fråga en Europeisk stör är det ett högst sensationellt fynd.

Jättegädda från Vänern

Nyligen fångades en enorm gädda på trolling i Vänern. Fångstmannen kan glädjas åt ett svårslaget personbästa och att fisken högg på ett självdesignat bete!

Aspen leker i Dalälven

Asprom har hittats i Dalälvens nedre del. Fyndet väcker stor glädje eftersom aspen är hotad. Forskare hoppas nu att det närliggande kraftverket anpassar sin verksamhet så att vårens lek blir lyckad.

Fredade gäddor kan ge nya fiskeregler

Vilka effekter ger fredningsområden på gäddbestånd? Det och mycket annat ska nu undersökas i ett projekt längs mellersta ostkusten. Resultatet ska ligga till grund för en revidering av nuvarande fiskeregler.

Annons
Annons
PRENUMERERA

AOF17-banner-v4-005YP-dagask-250x240-MH

HÄR FISKAR DU 2016

harfiskardu_2016

FÖLJ OSS!

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

Annons
Annons
INSTAGRAM
Annons