SM i gäddfiske avgjort!

armagaddon_424

Glada vinnare i Team Armagäddon (foto: Tero Paaki)

Hela 94 team tävlade om titeln – Sveriges bästa gäddfiskare och när slutresultatet summerats stod gäddfreaksen i team Armagäddon överst på prispallen.
Lördagens final i Sportfish masters avgjordes i Mjörn utanför Alingsås. Gäddorna var petiga och relativt svårtrugade vilket visade sig tydligt via liverapporteringen på Sportfish Masters hemsida. Några av lagen gjorde trots det bra ifrån sig och tydligen var det mycket små beten som stod överst på menyn denna varma höstdag.
Sportfish masters är mycket mer än bara en tävling, för många gäddfiskare handlar det lika mycket om att umgås och träffas kring ett gemensamt intresse.
– Tävlingen är jäkligt rolig, inte bara fisket utan hela upplägget. Allt är bra anordnat med en riktigt rolig finalfest som även i år slutade långt in på småtimmarna, berättar fjolårets SM-mästare Tero Paaki.
Sportfish masters har funnits sen 2011 men det är sen 2013 tävlingen blev den officiella SM-tävlingen för gäddfiskare. Sportfiskarna och predatorgruppen är medarrangörer och tävlingen sponsras av bland annat Happy Angler och Linder.
– Tävlingsformen börjar sitta och vi har fått riktig kläm på hur allt ska arrangeras. Nu är det bara små detaljer som bör gås igenom och utvecklas. Nästa år kanske vi går ännu ett steg längre när det gäller hantering av fisk. Eftersom alla tävlingsfiskar återutsätt så är det mycket viktigt att fisken hanteras så skonsamt som möjligt, säger grundaren av Sportfish masters Niclas Åhrman.

Slutresultat:
Team
1. Team Armagäddon 1, 342cm
2. Team Wezzlan, 332cm
3. Team Gothia Pike V4, 317cm

Individ
1. Petter Persson, Team Stöt, 242cm
2. Johan Jansson, Team Wezzlan, 209cm
3. Björn Wendland, Team Piky Germany, 193cm

Längsta fisk
Petter Persson, Team Stöt, 112cm

För mer och detaljerad information – besök Sportfish masters hemsida

Mathias Larsson

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!