Speykast och Tenkara på Fiskekryssningen

Tellis Katsogiannos är en av världens bästa kastare. På Fiskekryssningen bjuder han på flera tekniska tips.

Har du lust att finslipa din kastteknik inför flugfiskesäsongen? Eller vill du bara inspireras av två riktiga flugproffs? Tellis Katsogiannos och Piero Letitzia ger tips till två olika tekniker ombord på Fiskekryssningen 4-5 februari.

Tellis Katsogiannos är världsmästare i speycasting och kommer att köra en kastdemo för dig som vill bli en bättre kastare. Tellis förklarar varför ett kast fungerar och vad som behöver ändras när det floppar. En perfekt förberedelse inför vårens lax- och havsöringsfiske!

09_Tellis_IMG_2620

Piero Letitia är en välkänd flugfiskeprofil med kursverksamhet i Sverige. På kryssningen visar han upp den japanska flugtekniken Tenkara. Vad är fördelarna med denna teknik och hur gör man för at lyckas? Piero förklarar och ger tips till alla som vill testa.

Tellis workshop startar kl. 10 på söndag och Pieros en halvtimme senare. Träffa också Tellis och Piero vid deras bord i utställningen.

Fler av Fiskekryssningens föredrag och workshops finns att se och boka här.

Har du ännu inte köpt biljett till årets Fiskekryssning? Lugn, det finns fortfarande plats ombord. Bokning görs enklast här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!