Sponsra Älvräddarna!

Peter Sjödin tror och hoppas att många företag skall ansluta som sponsormedlemmar hos Älvräddarna. (Foto: Jerker Jämthagen)

Samorganisationen Älvräddarna har startat ett sponsorprogram. Man vänder sig först och främst till företag men välkomnar givetvis även privatpersoner.
På senare år har det skrivits allt mer om vattenkraft och inte sällan nämns Älvräddarna som en agerande part. Föreningen drivs av eldsjälar och medlemsantalet ökar konstant. Givetvis behövs resurser för att bevaka och driva frågor som gynnar rinnande vatten och biologisk mångfald. Nu vill Älvräddarna mobilisera ännu mer och erbjuder därför sponsormedlemskap. Ansvarig för projektet är TV-profilen Peter Sjödin och han ser med tillförsikt på framtiden.
– Projektet är fortfarande i en tidig fas, men det har gått riktigt bra, säger Peter till Fiskejournalen.
Han hoppas att organisationer, företag och enskilda personer ser fördelen med att välja ett sponsormedlemskap och välkomnar alla som är nyfikna att höra av sig. Man kan välja mellan fyra olika nivåer – brons, silver, guld och huvudsponsor. Billigast är bronsnivån som kostar 1500 kronor följt av 3000 för silver och 10 000 för guld.
Målsättningen från Älvräddarna är att ge som mycket som möjligt tillbaks, inte bara till våra vattendrag utan även till sponsorerna.
– De som går in som sponsorer får mycket positiv exponering. Till exempel får man redan på bronsnivå en gratis radannons i tidningarna Fiskejournalen, Flugfiske i Norden och Älvräddaren, säger Peter.
Vill du veta mer om Älvräddarna och hur du kan bli sponsormedlem? Klicka här – eller kontakta Peter Sjödin direkt. Tel: 0702-104 930, e-post: peter@alvraddarna.se
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!