Sportfiskarna satsar på höstlediga barn

Regnbåge är en av många arter som nappar på hösten. Foto: Sportfiskarna

Höstlovet närmar sig och Sportfiskarna erbjuder spännande fiskeaktiviteter på flera orter!

Vad ska barn och ungdomar göra när skoldörrarna stängs under vecka 44? Fiska såklart! Sportfiskarna arrangerar fullt av kul aktiviteter för både nya och vana spösvingare.

”Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv”

– Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv. Höstlovsfisket för skollediga ungdomar som varje år arrangeras av Sportfiskarna och våra duktiga klubbar runt om i Sverige har visat sig vara mycket uppskattat och ett initiativ som växer, hälsar Joakim Eriksson, som är regionalt ungdomsansvarig i Värmland.

Där arrangerar Sportfiskarna höstlovsfiske vid Butorps ädelfiske norr om Deje. Programmet sträcker sig från onsdag till fredag och Sportfiskarna finns på plats med korvgrill, instruktörer och låneutrustning.
Ett liknande upplägg erbjuds i centrala Örebro, men då startat fisket redan på tisdagen.

Läs mer om programmet i Örebro och Värmland här.

Sportfiskarna erbjuder även höstlovsfiske på andra orter, bland annat i och omkring landets tre största städer.

Här kan du läsa om programmet i Stockholm.

Här kan du läsa om programmet i Göteborg.

Här kan du läsa om programmet i Malmö.

Hans Hällman

 

 

 

 

Annons
AKTUELLT

Börja fiska i sommar!

Är du 16 år eller yngre och vill fiska under sommarlovet men saknar utrustning? Ingen fara, tack vare ett unikt projekt kan du nämligen låna en fiskeutrustning hela sommaren!

Envishet gav 125-centimetare

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Krafttag mot läkemedel i svenska vatten

Regeringen vill se en minskning av läkemedelsrester i svenska vattendrag. Därför ger man nu på bidrag för tekniska investeringar som förbättrar reningen av avloppsvatten. 

Ny drömabborre för Dejan

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

8-fjordar får miljöpris

Projekt 8-fjordar tilldelas vattenmiljöpriset Sjöstjärnan för sitt arbete i Bohusläns fjordsystem.  – Riktigt roligt! Det här betyder jättemycket för oss, hälsar projektledaren Niclas Åberg.

Sportfiskare sökes till norskt tonfiskprojekt

Norska Havsforskningsinstituttet söker sportfiskare till en märkningsstudie på blåfenad tonfisk. Sportfiskarnas nationalitet är inte viktig – däremot sälls stora krav på både erfarenhet och utrustning.

Jörgens megaborre – nu också på film!

I veckan skrev vi om fiskeprofilen och abborrnestorn Jörgen Larssons svenskfångade personbästa – en ståtlig jägare på 2010 gram. Här kommer en film på den mäktiga releasen!

Boktips: ”Färnan – min favoritfisk”

Många metare har ett passionerat förhållande till färnan. En av dessa är biologen och specimenmetaren Carl-Johan Månsson som har skrivit en hel bok om hur denna stridbara fisk lever och kan fiskas.

Laxar i Lagan plågas till döds

Ett tiotal laxar har simmat in i en dödsfälla utan återvändo vid kraftverket i Laholm. Fiskarna är tydligt plågade och har drabbats av svampangrepp i det varma vattnet. – Nu får det räcka med djurplågeriet! Laxarna kan inte simma upp och de kan heller inte backa ner. Detta händer regelbundet och varför inte dammtröskeln som

Gäddfiske gav mäktig mal

När Aldin Ferhatovic fiskade kustgädda från land tog det plötsligt tvärstopp. Hans gäddjigg hade nämligen fallit en stor mal i smaken.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!