Sportfiskarna satsar på höstlediga barn

Regnbåge är en av många arter som nappar på hösten. Foto: Sportfiskarna

Höstlovet närmar sig och Sportfiskarna erbjuder spännande fiskeaktiviteter på flera orter!

Vad ska barn och ungdomar göra när skoldörrarna stängs under vecka 44? Fiska såklart! Sportfiskarna arrangerar fullt av kul aktiviteter för både nya och vana spösvingare.

”Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv”

– Hösten är en underbar årstid att ägna sig åt fiske och friluftsliv. Höstlovsfisket för skollediga ungdomar som varje år arrangeras av Sportfiskarna och våra duktiga klubbar runt om i Sverige har visat sig vara mycket uppskattat och ett initiativ som växer, hälsar Joakim Eriksson, som är regionalt ungdomsansvarig i Värmland.

Där arrangerar Sportfiskarna höstlovsfiske vid Butorps ädelfiske norr om Deje. Programmet sträcker sig från onsdag till fredag och Sportfiskarna finns på plats med korvgrill, instruktörer och låneutrustning.
Ett liknande upplägg erbjuds i centrala Örebro, men då startat fisket redan på tisdagen.

Läs mer om programmet i Örebro och Värmland här.

Sportfiskarna erbjuder även höstlovsfiske på andra orter, bland annat i och omkring landets tre största städer.

Här kan du läsa om programmet i Stockholm.

Här kan du läsa om programmet i Göteborg.

Här kan du läsa om programmet i Malmö.

Hans Hällman

 

 

 

 

Annons
AKTUELLT

Nya numret ute nu!

I övergången mellan vinter och vår finns det många alternativ för dem som är fiskesugna. Isen ligger fortfarande tjock på många håll men de flesta kan även hitta öppet vatten. I nya numret av Fiskejournalen bjuds du på mängder av inspiration till säsongens rika utbud!

Tonfiskprojektet kommer till Sportfiskemässan

I höstas genomfördes ett unikt forskningsfiske efter blåfenad tonfisk i svenska vatten. Markus Lundgren från Sportfiskarna koordinerade fiskeinsatsen och berättar om det spännande projektet under Sportfiskemässan!

Åtta miljoner till selektiva redskap

Sveriges lantbruksuniversitet efterlyser innovativa projekt för att utveckla ett mer selektivt och skonsamt yrkesfiske. Uppdraget kommer från Havs- och vattenmyndigheten som i år skjuter till åtta miljoner kronor.

Svensk cashtävling ger 100 000 till vinnaren

Swedish Game Fair Predator Open går av stapeln den 25-27 maj och blir Sveriges största cashtävling 2018. Som namnet antyder ger inte bara gäddor poäng, utan även gös och abborre. Den som deltar i båtklassen och får på en stor fisk lär säkert känna av spänningen. Vinnarteamet får nämligen resa hem med 100 000 kronor

Uppföljare om torrflugefiske

Under slutet av förra året lanserade Johan Klingberg första delen av bokserien Torrflugefiske, som berör dagsländor. Nu kommer uppföljaren ”Torrflugefiske – Nattsländor, bäcksländor, mygg och landinsekter”. Allt om Flugfiskes chefredaktör redogör på ett pedagogiskt sätt hur du imiterar varje insektsgrupp som boken tar upp. Du lär dig bindteknikerna som krävs, hur du känner igen insekterna vid

Ny hajart upptäckt i Atlanten

Ett forskarteam i Florida har med genetikens hjälp ökat förståelsen för de djuphavslevande kamtandshajarna. De har nämligen visat att det man tidigare trott var två populationer av samma art i själva verket är två olika arter. Upptäckten kan förhoppningsvis bidra till en mer hållbar förvaltning.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!