Sportfiskarna: Vinn en båt!

Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig)

Förnya ditt medlemskap senast sista mars – vinn en båt! (Foto: Oskwig)

Du som är medlem i Sportfiskarna kan förnya ditt medlemskap senast 31/3 och då delta i en utlottning av biltaksbåten Oskwig 330 och många andra fina priser.
En medlem vinner en biltaksbåt!
Oskwig 330 är en lätt aluminiumbåt för det rörliga fisket. En bred platt botten gör båten stadig och grundgående. Vikten är endast 38 kilo. Med två rejäla handtag i fören respektive två i aktern är båten mycket lätt att bära. Du lyfter lätt upp den på takräcket! Båten är komplett utrustad med åror, isolerande dynor på tofterna, dränerande gummimatta på durken och två spöhållare!

Fem medlemmar vinner en exklusiv Ambassadeur!
Rullarna är av modellen 5601 Black Edition, Ge fan i våra vatten 2013. Vänstervevade!

10 medlemmar vinner buff och mugg!
Sportfiskarnas egen buff är i fisk-kamouflagemönster i blått/svart/vitt. Man får även förbundets stilrena kaffemugg i svart med logga!

Alla medlemmar kan vinna!
Du som är individuell medlem och betalar senast 31/3 2014 med avin som kom hem till dig i början av februari har chans att vinna. (det går naturligtvis att också bra att betala med internetbank)
Även du som är föreningsmedlem deltar i tävlingen om din förening registrerar dig som betald medlem i medlemsregistret före sista mars. Har du redan betalt avgiften för 2014 är du naturligtvis också med i utlottningen!

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!