Sportfiskemässan slog besöksrekord

Glada miner på mässan. Aktiviteten runt Fiskejournalens monter var stor och många passade på att teckna nya prenumerationer.

Årets upplaga av Sportfiskemässan blev en stor succé. Utställare rapporterar om slutsålda lager och arrangörerna om nytt besöksrekord!

Sportfisket är stort i Sverige! Vi har tidigare skrivit om att över 2 miljoner svenskar sportfiskar årligen. Att helgens Sportfiskemässa i Jönköping besöktes av 14821 personer är ännu ett tecken på sportfiskets medvind.
Nästa år hålls mässan i Stockholm. Blir det då ett nytt rekord?

Se bildspel från årets mässa här.

Hans Hällman

Annons
1 kommentar

E-postadressen publiceras inte.

  • Vad härligt att höra. Roligt att vi är så pass många fiskare som tycker om att ses. Jag tycker att denna fiskemässa är ju bara ett måste. Och självklart får man ju träffa på alla man vill , skaka hand, prata med dessa kändisar i fiskevärden. Nä jag tyckte det var super trevligt för att komma för första gå gen på en sådan här fiskemässa.

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!