Stort intresse för Dexter Big Pike

Rasmus Andersson med med vinnarfisken i omgång 1.

Gäddtävlingen Dexter Big Pike är nu i full gång. Många fina fiskar är anmälda och den längsta hittills har fångats av 17-åriga storfiskaren Rasmus Andersson.

Rasmus har fångat flera stora gäddor under året och hans ledarfisk bjöd på ett våldsamt hugg.
– Jag hade endast fiskat i några minuter innan smällen kom. Jag fiskade över en djupgående nacke med Dexter Shad i färgen Ayu tacklad med en shallowskruv.

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet!

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet! Efter en kort fight och smidig håvning mättes gäddan till 110 centimeter. Att få se henne simma tillbaka till sitt rätta element fullbordade min dag, berättar han.

Rasmus gädda kan ge honom förstapriset i den första av tre deltävlingar. Svaret får vi den sista juni då den inledande omgången avslutas.
Den som då har fångat den längsta gäddan belönas med en unik keps och den här välfyllda beteslådan från Dexter.

Foto: Splashfishing

Rasmus leder också huvudtävlingen med tre fiskar på totalt 303 centimeter. Den sista oktober vet vi om det räcker för att kamma hem förstapriset – som förutom massor av utrustning består av en fiskedag med Martin Wasberg från Team Illex och Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Läs mer om tävlingens regler och priser här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Börja fiska i sommar!

Är du 16 år eller yngre och vill fiska under sommarlovet men saknar utrustning? Ingen fara, tack vare ett unikt projekt kan du nämligen låna en fiskeutrustning hela sommaren!

Envishet gav 125-centimetare

Pelle Wallquist fortsatte att lägga timme efter timme i ett vatten han trodde på, trots att storhuggen uteblev. Men i går kom beviset på att magkänslan var kalibrerad. Ett ”bottennapp” började plötsligt röra på sig och snart lyfte han upp en vacker madame på 125 centimeter.

Krafttag mot läkemedel i svenska vatten

Regeringen vill se en minskning av läkemedelsrester i svenska vattendrag. Därför ger man nu på bidrag för tekniska investeringar som förbättrar reningen av avloppsvatten. 

Ny drömabborre för Dejan

Abborresset Dejan Milosevic fångade nyligen en fantastisk abborre under ett kvällspass i vårsolen. Fisken bjöd på ett stenhårt hugg och vägde in på 2,25 kilo.

8-fjordar får miljöpris

Projekt 8-fjordar tilldelas vattenmiljöpriset Sjöstjärnan för sitt arbete i Bohusläns fjordsystem.  – Riktigt roligt! Det här betyder jättemycket för oss, hälsar projektledaren Niclas Åberg.

Sportfiskare sökes till norskt tonfiskprojekt

Norska Havsforskningsinstituttet söker sportfiskare till en märkningsstudie på blåfenad tonfisk. Sportfiskarnas nationalitet är inte viktig – däremot sälls stora krav på både erfarenhet och utrustning.

Jörgens megaborre – nu också på film!

I veckan skrev vi om fiskeprofilen och abborrnestorn Jörgen Larssons svenskfångade personbästa – en ståtlig jägare på 2010 gram. Här kommer en film på den mäktiga releasen!

Boktips: ”Färnan – min favoritfisk”

Många metare har ett passionerat förhållande till färnan. En av dessa är biologen och specimenmetaren Carl-Johan Månsson som har skrivit en hel bok om hur denna stridbara fisk lever och kan fiskas.

Laxar i Lagan plågas till döds

Ett tiotal laxar har simmat in i en dödsfälla utan återvändo vid kraftverket i Laholm. Fiskarna är tydligt plågade och har drabbats av svampangrepp i det varma vattnet. – Nu får det räcka med djurplågeriet! Laxarna kan inte simma upp och de kan heller inte backa ner. Detta händer regelbundet och varför inte dammtröskeln som

Gäddfiske gav mäktig mal

När Aldin Ferhatovic fiskade kustgädda från land tog det plötsligt tvärstopp. Hans gäddjigg hade nämligen fallit en stor mal i smaken.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!