Stort intresse för Dexter Big Pike

Rasmus Andersson med sin ledarfisk på 110 centimeter.

Gäddtävlingen Dexter Big Pike är nu i full gång. Många fina fiskar är anmälda och den längsta hittills har fångats av 17-åriga storfiskaren Rasmus Andersson.

Rasmus har fångat flera stora gäddor under året och hans ledarfisk bjöd på ett våldsamt hugg.
– Jag hade endast fiskat i några minuter innan smällen kom. Jag fiskade över en djupgående nacke med Dexter Shad i färgen Ayu tacklad med en shallowskruv.

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet!

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet! Efter en kort fight och smidig håvning mättes gäddan till 110 centimeter. Att få se henne simma tillbaka till sitt rätta element fullbordade min dag, berättar han.

Rasmus gädda kan ge honom förstapriset i den första av tre deltävlingar. Svaret får vi den sista juni då den inledande omgången avslutas.
Den som då har fångat den längsta gäddan belönas med en unik keps och den här välfyllda beteslådan från Dexter.

Foto: Splashfishing

Rasmus leder också huvudtävlingen med tre fiskar på totalt 303 centimeter. Den sista oktober vet vi om det räcker för att kamma hem förstapriset – som förutom massor av utrustning består av en fiskedag med Martin Wasberg från Team Illex och Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Läs mer om tävlingens regler och priser här.

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Sensationellt störfynd i Lysekils hamn

Den stör som i våras flöt omkring i Lysekils hamn har nu artbestämts. DNA-analys från Göteborgs universitet visar att fisken var en europeisk stör, vilket gör fyndet högintressant eftersom arten är extremt ovanlig i våra vatten.

Jättelångor från Vesterålen

Långafisket utanför Vesterålen är glödhett just nu. Flera enorma fiskar har nappat och guiden Christian Karlsson fick nyligen själv kämpa upp en bjässe på 170 centimeter och 27 kilo!

Alla världens havsbottnar ska kartläggas

Under den nyligen avslutade havskonferensen i New York skänktes 18,5 miljoner USD för att påskynda kartläggningen av havens bottnar. Det har lett till målsättningen att alla marina bottnar ska vara kartlagda år 2030. Stockholms universitet blir ett av fyra centrum för forskningen.

Spinnfiskad drömgädda från Storsjön

Tobias Thegström hade kämpat i över åtta år för att fånga en tiokilosgädda. I söndags kom belöningen i form av hans livs skönaste ”bottennapp”. Läs här Tobias egen berättelse om när han krokade sin drömfisk.

Öringen trivs i Buskhyttebäcken

En undersökning av Buskhyttebäcken visar att de senaste årens fiskevårdande insatser har varit lyckade. Höstens återintroducerade öringar har redan hunnit reproducera sig!

Vilma leder Artjakten

Vilma Örnskov leder just nu Artjakten, sommarens stora sportfisketävling för barn och ungdomar. Tävlingen går ut på att man ska försöka få så många olika fiskarter som möjligt. Här har Vilma tagit ledningen med råge. Det har gått 26 dagar i skrivande stund av tävlingen och Vilma har redan fångat 39 fiskarter! Hon har bland

Efterlysning av sportfiskare till tonfiskprojekt

Har du erfarenhet av storviltsfiske och drömmer om att fånga en tonfisk på ”hemmaplan”? I så fall är du välkommen att kontakta forskaren Brian MacKenzie, som nu planerar hur tonfiskar på danskt vatten ska infångas och märkas.

Asp tjuvfiskas i Fyrisån

Upsala Nya Tidning rapporterar om att Upplands landskapsfisk – den rödlistade aspen – fiskas mitt i centrala Uppsala. Nu efterlyses tydligare regler för att stoppa det olagliga fisket.  
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!