Stort intresse för Dexter Big Pike

Rasmus Andersson med med vinnarfisken i omgång 1.

Gäddtävlingen Dexter Big Pike är nu i full gång. Många fina fiskar är anmälda och den längsta hittills har fångats av 17-åriga storfiskaren Rasmus Andersson.

Rasmus har fångat flera stora gäddor under året och hans ledarfisk bjöd på ett våldsamt hugg.
– Jag hade endast fiskat i några minuter innan smällen kom. Jag fiskade över en djupgående nacke med Dexter Shad i färgen Ayu tacklad med en shallowskruv.

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet!

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet! Efter en kort fight och smidig håvning mättes gäddan till 110 centimeter. Att få se henne simma tillbaka till sitt rätta element fullbordade min dag, berättar han.

Rasmus gädda kan ge honom förstapriset i den första av tre deltävlingar. Svaret får vi den sista juni då den inledande omgången avslutas.
Den som då har fångat den längsta gäddan belönas med en unik keps och den här välfyllda beteslådan från Dexter.

Foto: Splashfishing

Rasmus leder också huvudtävlingen med tre fiskar på totalt 303 centimeter. Den sista oktober vet vi om det räcker för att kamma hem förstapriset – som förutom massor av utrustning består av en fiskedag med Martin Wasberg från Team Illex och Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Läs mer om tävlingens regler och priser här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Fusk med svensksåld tonfisk

Stockholms miljöförvaltning har avslöjat att butiker sålt tonfisk som behandlats för att se rödare och färskare ut. Att äta för gammal tonfisk kan ge histaminförgiftning – något som kan vara mycket allvarligt.

Rafflande slutspurt i SM i gädda

Många av Sveriges duktigaste gäddfiskare har under året kämpat om en exklusiv finalplats i SM i gädda – Catch with Care Sportfish Masters. I helgen avgörs tävlingen under festliga former i Nyköping. I morgon ska de tio högst placerade teamen från de första två finaldagarna göra upp om den åtråvärda titeln. För alla som inte kan följa

ICE HELIX – Humminbirds satsning på isfiske

Teknikföretaget Humminbird har nyligen släppt två ekolod lagom till vinterns stundande ispass. ICE HELIX-serien är fulladdad med nyutvecklad teknik som säkert kan falla många isfiskare i smaken.

Fiskade tillsammans med 3-åring – fick monstergädda

Att fånga en av årets största gäddor är en dröm för många. Och att få uppleva det tillsammans med sin treårige son – som dessutom håvar fisken – gör ju inte saken sämre. Här kommer Christoffer Svenssons egen berättelse om gårdagens oförglömliga drömfiske på Vänern!

Deppiga fiskar kan ge nya läkemedel

Depression drabbar många djurgrupper – och fiskar är inget undantag. Amerikanska forskare är nu i full gång med att studera deprimerade zebrafiskar i hopp om att kunna utveckla antidepressiva läkemedel.

Fiskejournalen – en tidning i medvind!

Nyligen publicerades en sammanställning av hur det går för landets tidskrifter. Många har tappat läsare sedan fjolårets mätning, men det finns undantag. Två lysande exempel är Fiskejournalen och Allt om Flugfiske, som i år har 18 respektive 15 procent fler läsare. Snacka om medvind!

Politiker festar på utrotningshotad art

Den 28 oktober vankas det stort ålagille hos Mjällbymoderaterna. På inbjudan står det att den som inte ”tål eller gillar” ål kan erbjudas ett köttalternativ. Med tanke på att ålen klassas som akut utrotningshotad kanske det även finns andra orsaker till att någon vill avstå.

Sportfiskarna, SLU och WWF summerar höstens fiske efter tonfisk

Årets septembermånad går till den svenska fiskehistorien. Under nio actionfyllda dagar förenades forskare, sportfiskare och märkningsexperter i en gemensam insats i vetenskapens tjänst. Syftet var att öka förståelsen för den blåfenade tonfisken, som gjort en efterlängtad återkomst till den svenska kusten. Resultatet blev fjorton märkta tonfiskar på svenskt vatten. Nu ger tre av projektets huvudaktörer

Livet leker för Ätranlaxen!

Den omfattande fiskevården i Ätran bär frukt. I måndags lyftes lax nummer 1000 över dammen i Nydala. Det är det bästa resultatet sedan 1988!
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!