Stort intresse för Dexter Big Pike

Rasmus Andersson med med vinnarfisken i omgång 1.

Gäddtävlingen Dexter Big Pike är nu i full gång. Många fina fiskar är anmälda och den längsta hittills har fångats av 17-åriga storfiskaren Rasmus Andersson.

Rasmus har fångat flera stora gäddor under året och hans ledarfisk bjöd på ett våldsamt hugg.
– Jag hade endast fiskat i några minuter innan smällen kom. Jag fiskade över en djupgående nacke med Dexter Shad i färgen Ayu tacklad med en shallowskruv.

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet!

Efter en mycket långsam inspinning med ett långt vevstopp så kom det stenhårda huggen som nästan fick mig att ramla i vattnet! Efter en kort fight och smidig håvning mättes gäddan till 110 centimeter. Att få se henne simma tillbaka till sitt rätta element fullbordade min dag, berättar han.

Rasmus gädda kan ge honom förstapriset i den första av tre deltävlingar. Svaret får vi den sista juni då den inledande omgången avslutas.
Den som då har fångat den längsta gäddan belönas med en unik keps och den här välfyllda beteslådan från Dexter.

Foto: Splashfishing

Rasmus leder också huvudtävlingen med tre fiskar på totalt 303 centimeter. Den sista oktober vet vi om det räcker för att kamma hem förstapriset – som förutom massor av utrustning består av en fiskedag med Martin Wasberg från Team Illex och Henrik Sandahl från Söder Sportfiske!

Läs mer om tävlingens regler och priser här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Småvar fångad i Öresund

I lördags fångade Thomas Pihl en sju centimeter lång småvar under ett torskfiske i Öresund. Arten är mycket ovanlig i området och har inte registrerats sedan 1905.

Isfiskare drunknad

En 47-årig man drunknade i lördags under ett isfiske i sjön Norrviken, norr om Stockholm.

Enorm havsöring på abborrjigg

När Jesper Ekberg landfiskade i Kalmarsund var abborrarna som bortblåsta. Men den lätta utrustningen fick ändå bekänna färg då ett våldsamt hugg följdes av vilda rusningar. Hade ännu en gädda attackerat den lilla jiggen? Nej, men en urstark havsöring på 6,65 kilo!

Sveriges kustlinje kartlagd

Bilden av Sveriges 4800 mil långa kustlinje är nu mer tillförlitlig än någonsin. Lantmäteriet och Sjöfartsverket är nämligen klara med den kartläggning som inleddes 2005.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!