Supertorsk från Norge

Jättetorsken högg på en Savagear Cutbait Real Heering.

Jättetorsken högg på en Savagear Cutbait Real Heering.

Skåningen Daniel Nilsson har varit på resa och hämtat upp en riktig supertorsk – på hela 32,65 kg! Jätten högg i vattnen utanför Söröya.
Vid den här tiden på året är torskfisket som bäst uppe i norra Norge och från Nordic Sea Angling rapporteras om flera riktiga bamsetorskar. En av de  största hämtades upp i förra veckan av Daniel Nilsson från Höör.
I sin anmälan till Recordfisken lämnar Daniel en livfull berättelse om den mycket hårda kampen med stortorsken:
”I första släppet på denna position drog det till i grejerna riktigt ordentligt. Djupet var 128 meter och fisken högg på 62 meter. Jag kände direkt att det var en stor torsk. Mot full broms och superbockat spö rusade fisken bara mot botten. Första rusningen var 65 meter på några sekunder. Efter cirka 15 minuter fick jag upp henne några meter från botten, men sen kunde jag inte hålla henne och hon gick ner på botten igen. Efter ytterligare 5-10 minuter började hon komma med och efter cirka 35-40 minuters kamp så låg hon i båten.”
Inne på Nordic Sea Angling vägdes jättetorsken till 32,65 kg. Som framgår av bilden var fisken rejält lång, hela 151 centimeter.
Svenne Andersson

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!