Svensk seger i Garmin Fiskefestival

slätvar fångad vid garmin fiskefestival

Välkände havsfiskeprofilen Thomas Nilsson med tävlingens största fisk, en slätvar på fantastiska 1930gram.

Det gjordes många fångster när havsfisketävlingen Garmin Fiskefestival avgjordes i helgen. Segrade gjorde svenska team Garmin/ABU som landade hela arton arter.
Öresund visade sig från sin bästa sida när hela trettiofyra havsfisketeam gjorde upp om segern. Arton arter är smått galet bra och det visar på vilken bredd och kunskap det finns i svenskt havssportfiske. Bättre utrustning än förr och en mycket bättre kunskap om hur man bäst fiskar efter enskilda arter gör att intresset för fisket inte bara lever vidare utan också sprider sig och får nya utövare. När svenska hav skövlats har havssportfiskarna ändrat strategi och att det är just här – i det från trålar befriade Öresund – man har störst framgångar är helt logiskt.
Garmin Fiskefestival utgick i år ifrån Borstahusen och under tävlingen fångades sammanlagt tjugofyra arter. Mest uppseendeväckande var kanske Vandia Skepparen Thomas Nilssons superslätvar som vägde hela 1930 gram. Även två klorockor fångades . Största sillen fick Lars Kårholm i team Bumibjörnarna. Den fångsten belönades med ett presentkort på hela 10 000 kronor hos fiskeresearrangören Nordic Sea Angling.
Segrande Team Garmin/ABU vann med bara två poäng över danska Team blaæser som tog en andra plats. PÅ tredje plats kom Vandskræk och så de från Danmark.
Anders Nicander

 

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!