Tålamod gav megamal

Närkontakt i vattenbrynet. Jarmos enorma fisk från spanska Rio Ebro återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Diego Lahoz Aglio

Att någon gång få tampas med en stor mal är många sportfiskares dröm. En som nyligen fick uppleva det i verkligheten är Jarmo Kuisma. Läs här hans färgstarka berättelse om när han krokade sin drömfisk från en fiskekajak!

”Fisket hade varit trögt hela eftermiddagen och det mesta av sträckan hade redan fiskats av. Men skam den som ger sig. Jag gjorde ett långt kast med en grön Dexter shad som riggats med Owner 9/0 offsetkrok och började sakta veva in utefter botten. När jiggen närmade sig kajaken small det till i grejerna! Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt.

”Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt”

Linan skar sidleds genom vattnet med ett väsande ljud då malen med sin långa kropp försökte ruska av sig jiggen. Ursinniga rusningar på 20-30 meter följdes av tvärvändningar med mig bogserande med spöt bakom ryggen. Därefter gick malen och stånkade vid botten innan den till slut började krokna och gav upp.
Fisken var över två meter lång och returnerades förstås efter vår härliga fajt”.

Jarmo åkte med Cast & ReelAx och tyckte att fisketekniken för att få malen att hugga påminde en del om gäddfisket hemma. Men där upphör likheterna.

”Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak”

– Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak. Karatehugg fick en helt ny innebörd!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Grattis Jarmo och tack för rapporten!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Här firar de misstänkta tjuvfiskarna – i morgon väntar åtal

I somras plundrades sydsvenska sjöar på mer än tusen kilo gös, lika mycket kräftor och över hundra kilo gädda. Den olovliga fångsten såldes sedan på fiskmarknader i Stockholm och Göteborg för över 400 000 kronor. Tjuvfiskeligans mobilbilder vittnar om ett metodiskt tjuvfiske och festlig stämning. I morgon lär minerna bli mer ansträngda. Då inleds nämligen den

Musslor släpper ut mängder av metan

Kor beskylls ofta för att släppa ut stora mängder av växthusgasen metan. Nu har forskare från Stockholms universitet upptäckt att även Östersjöns musslor är en betydande producent.

Snart dags för Street Meet i Göteborg

Gillar du streetfiske och vill gärna träffa likasinnade? Lördag den 21 oktober arrangerar EL-GE Sportfiske och West Coast Predator Society en kul aktivitet i Göteborg med fokus på stadens abborrar.

Norsk rekordvar tagen på kikmete

Den norska storfiskaren Asgeir Alvestad har slagit till igen. Den här gången med en slätvar som överträffar det norska rekordet i både längd och vikt. Fisken togs under nattligt kikmete och behövde trugas länge innan hugget kom.

Nya sportfiskerekord från västkusten

Daniel Lindbloms väldiga blålånga från i somras har nyligen godkänts som nytt svenskt rekord. Det har även Anders Nilssons större kungsfisk – som höjer artrekordet till 1568 gram. 

Kraftverken vid Yxern ska ses över

Vattendragen nedströms den hårt reglerade sjön Yxern ska förses med ålyngelledare. Dessutom ska alla dammar och kraftverk i Botorpsströmmen avrinningsområde ses över. De beslutade nyligen Länsstyrelsen i Kalmar. Därmed ser det plötsligt lite ljusare ut för länets största sjö.

Lyckat flugspöfiske!

Ett par ouppmärksamma sekunder – och en glupsk fisk – kan snabbt ställa till med stor dramatik. Det fick Kenta Ling nyligen erfara när han flugfiskade öring och regnbåge i en mindre sjö utanför Stockholm. Plötsligt får han ett oväntat hugg på ett spö som ligger på klipporna. Spöt dras ner i vattnet och försvinner

Envishet gav megamört

Den duktiga metaren Alexander Holmer förlade nyligen en fyradagars expedition till Rögle dammar. Fisket var bitvis segt med färre och mindre fiskar än han önskat. Men skam den som ger sig – och på expeditionens sista kvällspass small det på en både pigg och tung fisk. När det visade sig vara en mört var lyckan

Småländsk strategi ska ge ökat fiske

Är du sugen på att fiska i Vättern eller i andra närliggande vatten? Det är du i så fall inte ensam om. Fiskeintresset i Jönköpings län är stort och nu har länsstyrelsen presenterat en plan för hur det ska bli ännu större. Digitala fiskekort och ökad tillgänglighet ska få turister och lokalbor att fiska mer.
Annons

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!