Tålamod gav megamal

Närkontakt i vattenbrynet. Jarmos enorma fisk från spanska Rio Ebro återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Diego Lahoz Aglio

Att någon gång få tampas med en stor mal är många sportfiskares dröm. En som nyligen fick uppleva det i verkligheten är Jarmo Kuisma. Läs här hans färgstarka berättelse om när han krokade sin drömfisk från en fiskekajak!

”Fisket hade varit trögt hela eftermiddagen och det mesta av sträckan hade redan fiskats av. Men skam den som ger sig. Jag gjorde ett långt kast med en grön Dexter shad som riggats med Owner 9/0 offsetkrok och började sakta veva in utefter botten. När jiggen närmade sig kajaken small det till i grejerna! Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt.

”Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt”

Linan skar sidleds genom vattnet med ett väsande ljud då malen med sin långa kropp försökte ruska av sig jiggen. Ursinniga rusningar på 20-30 meter följdes av tvärvändningar med mig bogserande med spöt bakom ryggen. Därefter gick malen och stånkade vid botten innan den till slut började krokna och gav upp.
Fisken var över två meter lång och returnerades förstås efter vår härliga fajt”.

Jarmo åkte med Cast & ReelAx och tyckte att fisketekniken för att få malen att hugga påminde en del om gäddfisket hemma. Men där upphör likheterna.

”Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak”

– Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak. Karatehugg fick en helt ny innebörd!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Grattis Jarmo och tack för rapporten!

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Snart dags för Skånska jakt- och fiskemässan!

Nästa helg går Sveriges vackrast belägna fiskemässa av stapeln. I slottsparken till Bosjökloster kommer ett 40-tal utställare att visa upp allt ifrån resor, beten, spön och båtar. – I år satsar vi betydligt mer på fiske än tidigare och alla är hjärtligt välkomna, hälsar Julia Bonde som är pressanvarig för mässan.

Vätterns miljö diskuteras i Jönköping

Flygbombning, granatbeskjutning och lågflygande stridsflygplan, ja, det råder ingen tvekan om att Sveriges näst största sjö är påverkad av Försvarsmakten. En del övningar sker i direkt anslutning till fredade områden och många ifrågasätter rimligheten i att Vätterns unika miljö riskeras. En av de mest ivriga motståndarna är Aktion Rädda Vättern, som idag medverkar på H2O

Slutspurt för Artjakten

Med endast två veckor kvar av Artjakten, sommarens stora artfisketävling för barn och ungdomar, så är det 290 anmälda tävlande i tävlingen!

Sanslös gäddsvit från Siljan

Den duktiga gäddfiskaren Mattias Lindberg är van vid att fånga stora fiskar i Siljan, men den senaste tiden har fisket överträffat allt han tidigare upplevt. Den glödheta säsongen nådde sin kulmen i tisdags, då fyra 11-plussare kom upp under samma pass. Störst var en bjässe på över 15,5 kilo!

Danmark: Politisk storm efter granskning av fiskekvoter

Under de senaste dagarna har det blossat upp en dansk fiskeriskandal på högsta politiska nivå, efter att Riksrevisionen riktat skarp kritik mot hur Miljø- och fødevareministeriet hanterat tilldelningen av fångstkvoter. Det visar sig att den senaste fiskerireformen motarbetas, att kvoter missbrukas och att ett fåtal fiskare drar upp merparten av fisken.

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!