Tålamod gav megamal

Närkontakt i vattenbrynet. Jarmos enorma fisk från spanska Rio Ebro återfick friheten efter ett par snabba bilder. Foto: Diego Lahoz Aglio

Att någon gång få tampas med en stor mal är många sportfiskares dröm. En som nyligen fick uppleva det i verkligheten är Jarmo Kuisma. Läs här hans färgstarka berättelse om när han krokade sin drömfisk från en fiskekajak!

”Fisket hade varit trögt hela eftermiddagen och det mesta av sträckan hade redan fiskats av. Men skam den som ger sig. Jag gjorde ett långt kast med en grön Dexter shad som riggats med Owner 9/0 offsetkrok och började sakta veva in utefter botten. När jiggen närmade sig kajaken small det till i grejerna! Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt.

”Malen måste kommit med bra fart för jag höll på att tappa spöt”

Linan skar sidleds genom vattnet med ett väsande ljud då malen med sin långa kropp försökte ruska av sig jiggen. Ursinniga rusningar på 20-30 meter följdes av tvärvändningar med mig bogserande med spöt bakom ryggen. Därefter gick malen och stånkade vid botten innan den till slut började krokna och gav upp.
Fisken var över två meter lång och returnerades förstås efter vår härliga fajt”.

Jarmo åkte med Cast & ReelAx och tyckte att fisketekniken för att få malen att hugga påminde en del om gäddfisket hemma. Men där upphör likheterna.

”Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak”

– Jag trodde aldrig att en mal kunde bjuda på sånt knäskak. Karatehugg fick en helt ny innebörd!

5
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Grattis Jarmo och tack för rapporten!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Polisen varnar för båtstölder

En stöldliga härjar nu längs västkusten. ”På en skala 1-10 är det nu 10 i risk för stölder av båtmotorer i väst”, säger polisen Thomas Andersson till SVT Nyheter.

Meterligan 2017 avgjord – Pacholik tog tredje raka

Precis som 2015 och 2016 blev det Hampus Pacholik som skrapade ihop flest antal centimetrar i Fiskejournalens Meterligan. Meterligan deltar du automatiskt i när du fått en anmäld gädda över 100 centimeter godkänd i vår populära Hundraklubben. Hampus som mestadels befinner sig i trollingbåt, men inte heller missar tillfälle att vare sig spinnfiska eller ismeta

Forskare letar läskig mat från havet

Maskar, maneter och taggiga sjöborrar är det nog få som förknippar med en trevlig middag. Men kanske kommer dessa djur att bli vanliga på de svenska matborden. Nu har Göteborgs universitet startat projektet ”Scary Seafood” i hopp om att kunna utveckla framtidens havsmat.

Granater nära badstrand i Vättern

Området utanför badplatsen Enebågen i Västra Vättern är full av ammunition från försvarets skjutverksamhet. En undersökning visar att omkring 3000 projektiler, granater, bomber och raketer ligger öppet på en hårt packad botten, och att en del ammunition är livsfarlig. Aktion Rädda Vättern kräver omedelbar sanering.

Värme hotar Östersjöns torsk

Ett varmare klimat gör att arter kan trängas bort från sina tidigare miljöer. Om 80 år kan både torsken och ålgräset ha försvunnit från stora delar av Östersjön, visar en ny rapport från Havs- och vattenmyndigheten.

Många deltog i Norarycket

I söndags traskade 180 förväntansfulla fiskare ut på Norasjöns isbelagda yta. Det var dags för den årliga folkfesten Norarycket och folk strömmade till från när och fjärran. Abborrarnas huggvilja varierade på den relativt tunna isen och många fick kämpa hårt mellan nappen. Det slapp hemmafiskaren Jesper Dyberg som vann herrklassen i stor stil.  

Gratis betesbyggarkurs för ungdomar

Vägen till ett fiskeintresse kan se ut på många sätt, och ett är att släppa lös kreativiteten. Med start i morgon är ungdomar i Stockholmstrakten välkomna till Sticklingegården på Lidingö där betesbyggnad står på programmet.

Värmehandskar för kalla fiskepass

De nya värmehandskarna Kiruna Nevercold är sportfiskarens bäste vän under köldslagna fiskepass. Med en knapptryckning ställer du värmen på behaglig nivå så du kan lägga all fokus på fisket. Det spelar ingen roll vilket fiske du bedriver under den kalla årstiden – att hålla värmen är alltid A och O för ett lyckat fiskepass. Inte

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!