Tappa inte taget

Det gäller att stå stadigt och ha kontroll på grejorna när en GT smäller på. Ibland kan man behöva hjälp att hålla sig kvar i båten, berättar Bo Hall när han summerar Kenyaäventyret.
Efter några intensiva fiskeveckor i Indiska Oceanen utanför Kenya är Bo Hall helt tagen av det fantastiska fisket och alla äventyr. Att kroka snabba och starka fiskar på handhållet haspelspö höjer fiskeupplevelsen till svindlande nivåer.
”Vi har fiskat ganska mycket med haspelspö i handen och jigg eller popper. När en GT på +30 tar poppern i ytan rusar den så fort att du garanterat tappar balansen och smäller knäna i båtrelingen. Då gäller det att vara tuff och inte gnälla, när knäna värker och linan rusar ut från rullen, trots 12 kilos slirbroms. Belöningen är en fajt på 10-15 minuter som är så tuff att, om du klarar det, garanterat inte vill göra nästa kast. Du är så sliten att du gärna överlåter fisket åt kompisen”, skriver Bosse i rapporten.
Under Kenyaveckorna har Bo Hall och hans kompisar och gäster fångat och landat en rad exotiska fiskar som grouper, snapper, kingfisk, tonfisk, dorado med flera. Bästa fajterna har stora GT (giant trevally) bjudit på. Tiotals landade GT över 30 kilo har bjudit på fajter som ingen kommer att glömma – och toppfisken vägde nästan 50 kilo.
”Vi har dessutom förlorat en hel hög riktigt stora, men så är ju GT-fisket. Man får en av fyra, resten går med vinst för fisken”, skriver Bosse. Det blir säkert fler resor till fiskeparadiset i Kenya och den som är intresserad av att hänga med på nästa tur kan kontakta Bo Hall på havsfiske@havsfiske.net.


Svenne Andersson

Det gäller att hålla emot ordentligt när en stor GT rusar. Ibland kan man behöva lite assistans...

Annons
AKTUELLT

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!