Står du som vinnare i fredagsquizzet?

Vi har en vinnare! Foto: Tobias Dahlin

Vi säger grattis till: Håkan Löfmarck som drog hem storvinsten i fredagsquizzet!

Fiskarterna vi frågade efter är följande:

Sutare, klorocka och större kantnål.

Eftersom förra fredagens kunskapsquiz var så populärt så kör vi vidare i samma fotspår. Nu bjuder vi på fler kluriga bild-frågor, kanske lite svårare än förra veckan. Svara rätt på dessa och kamma hem det fina Fiskejournalen-priset!
Visst är det roligt att tävla i kunskap? Och framförallt inom ett ämne man diggar skarp. Har du koll på vilka fiskarter som döljer sig bakom de ”blurrade” bilderna? Svarar du rätt så har du chansen att dra hem riktigt fina priser. Tävla i dagens fredagsquiz!

Så här ser prisbordet ut:

Unik tvärhet modell av Svartzonkerbetet MC My (finns inte i handeln). Berkley multifunktionell fisketång. Senaste turkepsen från Fiskejournalen med insydda ledlampor. Knutboken med de allra bästa knutarna.

Unik superhet modell av Svartzonkerbetet MC My (finns inte i handeln).
Berkley-multifunktionell fisketång.
Senaste turkepsen från Fiskejournalen med insydda ledlampor.
Knutboken med de allra bästa knutarna.

Lycka till!

 

Annons
9 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

  • skitsvårt när man år dåligt insatt i dessa fiskar,annars jätte roligt

  • Inte den lättaste tävlingen precis! Då man knappt ser vad de är för fisk men hoppas på vinst ändå!

  • Kul med lite frågesport så här på fredagskvällen. Tur det finns alternativ att välja på, annars hade det varit svårt.

  • det var inte lätta frågor men man lär sig något nytt om olika fiskar

  • Bra tävling som bör öka på kunskapen hos många fiskare. Bra att det inte är våra vanligaste fiskar.
    Kul! Uppskattat!!

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!