Team Mousefishing – svenska mästare i gäddfiske!

Team Mousefishing, svenska mästare i gäddfiske. 2015 (foto: http://www.stingerproductions.se/)

SM-finalen i gäddfiske är avgjord och med flera fina fiskar i båten tar Tony och Andreas Andersson från Team Mousefishing hem förstaplatsen.
Under den gångna helgen gjorde hela 130 gäddfiske-team upp om årets mest prestigefulla titel – att bli svenska mästare i gäddfiske. Karlskronas skärgård var fylld till bredden av gäddfiskare från hela landet. När jag ber Tony ”Mouse” Andersson berätta om helgens SM-final i gäddfiske är han fortfarande bubblande glad:
SM tävlingen var något av de mest magiska vi varit med i vår fiskehistoria, hela upplägget var bra – talare, raketer, filmvisning och ett suveränt prisbord gjorde att vi verkligen kände oss som svenska mästare.
Tony berättar att redan första favoritviken levererade två fina hundraklubbare – en gädda på 110 och lite senare en fisk på 101.
– Under de två första timmarna var fisken mycket aktiv och vi hade kontakt med flera stora fiskar, var av två fina kom upp. Sen kom vinden in vilket resulterade i ett sämre fiske med endast några följare, berättar Tony.
Under eftermiddagen beslutade sig Tony och Andreas för att göra ett nytt försök på de stora fiskarna vilket visade sig vara ett lyckosamt.
– Vi hade fördelen att fiska på vårt hemmavatten vilket gjorde att vi kunde anamma tidigare erfarenheter. Jag har genom åren guidat många kunder i dessa vatten och tror mig ha bra koll på var fisken står. Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Melodin för eftermiddagen fick bli snabba, korta pass på våra absolut hetaste hotspots – detta resulterade i ytterligare tre fina fiskar vilket gav vårt vinnande slutresultat på 509 centimeter.

Förutom att Team Mousefishing tog hem SM-finalen vann även Tony Andersson 1:a-priset för de tre individuellt längsta fiskarna, och som om det inte vore nog pillade dessutom Andreas Andersson upp tävlingens längsta fisk på 110 centimeter.
Tony Andersson är förutom nykrönt SM-mästare i gäddfiske till vardags även betesbyggare. Med sina annorlunda spinnflugor, ”Mouse” har han gjort sig ett namn bland svenska gäddfiskare. Mouse-betena har många 10-plussare på meritlistan och har under de senare åren blivit ett omtyckt gäddbete.
— Under SM-finalen fiskade jag uteslutande med Mouse, färgerna som funkade bäst för dagen var ”Blue Parakeet” och ”Green Hornet”. Mina gamla trotjänare brukar fiska bra, flinar Tony.
Andra- och tredjepristagarna i tävlingen är gäddfiskarna i CWC Fishing team 1 och Kalmarsundsportfiske 2. Hela resultatlistan hittar du här.

 

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!