Tioåring krokade megaflundra

Tioårige Johannes Lindgren fajtade jätteflundran i en kvart – sedan lämnade han över spöt till pappa Johan som körde fullständigt slut på sig, innan megaflundran på 190 kilo kunde bordas.
I telefon berättar Johan för FJ om den dramatiska kampen utanför Andenes i Nordnorge. Hur kompisgänget gett sig ut för att pilka torsk på 125 meter vatten, hur Johannes plötsligt meddelade att ”något större” hade tagit Svenskepilken nere vid botten.
– Efter ett tag fick han in några meter, men så plötsligt bara stack den iväg, 50-70 meter. Då lämnade han spöt till mej och när jag kände tyngden insåg jag att det var något riktigt, riktigt stort, berättar Johan.
Efter 15-20 minuter kom jätten upp och visade sig för första gången. Anders Pihlgren som skulle gaffa sa direkt att ”den där tar jag inte i”. Så småningom kom flundran in till båten, fick i sig två gaffar och sedan bröt cirkusen lös…
Hälleflundran drog iväg och Johan hade inget att sätta emot. När hon till slut stannade hade nästan 300 meter runnit av från Tica-rullen med räkneverk.
Kampen fortsatte och till slut lyckades fiskegänget, med två gaffar, en kniv och förenade krafter få ett rep i fisken och så småningom dra in den avlivade hälleflundran i en av de små hyrbåtarna.
I land vägdes flundran till 190 kilo och mättes till en längd av 234 centimeter. På grund av reglerna som säger att spöt inte får lämnas över till någon annan under drillningen kan vi tyvärr inte registrera den i Recordfisken.

Från Island meddelas samtidigt att tysken Günter Hensel från Magdeburg fångat en hälleflundra som med sina 219 kilo överträffar gällande världsrekord. Den var 248 centimeter lång.
Svenne Andersson

Johannes med jätteflundran, som han bärgade med pappas hjälp.

Johannes med jätteflundran, som han bärgade med pappas hjälp.

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!