Tjejfiskets dag 15 juni

Tjejfiskets dag arrangeras på minst 15 olika orter. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarnas projekt Fisqe, i samarbete med fiskeklubbar och Studiefrämjandet, står bakom olika fiskeaktiviteter för tjejer – från Sjulsmark i norr till Sjöbo i söder. 15 juni arrangeras tjejfiskeaktiviteter i hela landet för fiskesugna tjejer i alla åldrar.
– Fiske är en aktiv och spännande friluftsuppaktivitet som alla kvinnor kan delta i. Vi har fantastiska fiskemöjligheter i hela landet och med lite tålamod kan man exempelvis även fånga sin egen abborrmiddag, berättar Siv Jansson, ansvarig för projektet Fisqe, Sportfiskarna satsning på kvinnors fiske.
Fiskeintresset ökar bland kvinnor i alla åldrar. Men kvinnor utgör fortfarande en mindre del av Sportfiskarnas medlemmar. Sportfiskarna satsar nu därför på långsiktig verksamhet för att introducera fler kvinnor till sportfiske. Tjejfiskets dag är en landsomfattande aktivitet för att öka fokus på kvinnors fiske. I dagsläget kommer det att hållas minst 15 tjejfiskeaktiviteter på olika orter den 15 juni.
– Arrangemangen är öppna för alla kvinnor och syftet är att få fler att prova på och upptäcka vilken fantastisk fritidssysselsättning fiske är. Många kvinnor brukar bli rejält intresserade och utvecklas till mycket duktiga fiskare. Fiske passar även utmärkt som en familjeaktivitet, kommenterar Siv Jansson.
För fiskeintresserade kvinnor finns även fiskeklubben Fjällorna, en rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer och kvinnor. Fjällorna arrangerar träffar, kurser och fiskeaktiviteter i hela Sverige. Idag finns 10 lokalavdelningar som arrangerar lokala aktiviteter för kvinnor. Som medlem i Fjällorna blir man även medlem i Sportfiskarna.
Fiskeaktiviteter arrangeras 15 juni på följande orter:
BOLLNÄS
EKSJÖ
GÖTEBORG
HANDEN
HÄLLESJÖ
KATRINEHOLM
KVIDINGE / KLIPPAN
MUNSÖ
NORRKÖPING
NORRSUNDET
RAGUNDA
SJULSMARK
SJÖBO/BJÖRKA
SUNDSVALL
ÅMOTSBRUK
Läs mer här om alla tjejfisken på aktivitetssidan som uppdateras kontinuerligt fram till 15 juni.

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!