Tjejmete i Stockholm

Missa inte årets Tjejmete den 27 augusti.

Lördag 27 augusti arrangerar Sportfiskarna tjejmete i fiskrika Djurgårdsbrunnskanalen. Tävlingen är öppen för fiskesugna tjejer i alla åldrar. Den som vill vara med är välkommen att anmäla sig från 9.30 på tävlingsdagen vid Djurgårdsbrunnskanalen.
Både nybörjare och proffs kommer att samsas längs kanalen och många fiskar lär det bli. Abborre, löja, braxen, sarv och mört brukar finnas med i resultatlistorna. Om du inte äger en egen utrustning kan du köpa detta i anslutning till anmälan.
– Det är väldigt kul att ha tävlingen i en så vacker miljö. Sedan finns det mycket fisk av olika arter i Djurgårdsbrunnskanalen och alla deltagare har goda chanser att få fisk, säger Siv Jansson, projektledare för Kvinnors fiske på Sportfiskarna.

Fakta om tävlingen: Deltagaravgiften är 150 kr för seniorer, 75 kr för junior och 50 kr för flickor födda 1999 eller senare. Pris delas ut till de fem bästa i varje klass. Övriga priser lottas ut och i barnklassen får alla deltagare pris.
Deltagarna uppmanas att ta med eget metspö, max 4 meter långt om man har. Men metspö finns också att köpa på plats vid starten för 50 kronor. I startavgiften ingår en komplett metrev med krok, sänke, flöte och en burk mask.
Tjejmetet i Stockholm arrangeras av Sportfiskarna, Stockholms idrottsförvaltning och Länsstyrelsen.
Anmälan sker vid Djurgårdskanalen klockan 9:30, den 27 augusti.
Mer information om tjejmetet och andra fiskeaktiviteter för kvinnor finns på www.sportfiskarna.se
Kontaktperson: Siv Jansson, 08-410 80 607, siv.jansson@sportfiskarna.se
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!