Tommies drömpass – drog tre tvåplussare!

Tommie Magnuson med den största abborren i hans makalösa abborrsvit - med tre fiskar över två kilo! Foto: Tommie Magnusson

Snacka om att Tommie Magnusson var på rätt plats vid rätt tidpunkt. Under en och samma eftermiddag högg inte mindre än tre abborrar över två kilo, varav den största var 52 centimeter lång och vägde 2,35 kilo!

Tommies drömpass utspelade sig i en djup klarvattenssjö som tidigare gett många stora abborrar. När han fiskade av en grynna på några metes djup kom eftermiddagens första hugg.
– Det var ett rätt försiktigt hugg men jag kände att fisken var tung. Landningen gick bra och jag förstod att den skulle slå mitt tidigare personbästa på 1,7 kilo, berättar Tommie.
Och visst var det så. Mätstickan visade 50,5 centimeter och vågen 2,12 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Fisket fortsatte och några granna fiskar runt kom upp. Klockan halv åtta var det dags för nästa storhugg. Betet var detsamma och den här gången var fisken 47 centimeter lång och vägde 2,06 kilo.

Foto: Tommie Magnusson

Redan där var sensationen ett faktum, men det skulle komma mer. Klockan halv tio – precis innan solen gick ner – small det på igen.

”Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg”

– Hugget var brutalt och det blev tvärnit när jag gjorde mothugg. Den här fisken kändes helt annorlunda än de tidigare. Den gav sig av i flera rusningar och bjöd på en riktigt bra fight. När den låg i håven såg jag att allt var större och bredare på den här fisken, berättar Tommie.

Foto: Tommie Magnusson

Det visade sig också då den mättes och vägdes. Abborren var hela 52 centimeter lång och hade en matchvikt på mäktiga 2,35 kilo.

”Den här gången var tajmingen perfekt …”

– Det var en fantastisk fin fisk i toppkondition. Jag har fått bra med stora abborrar i den här sjön tidigare men brukar alltid komma några dagar efter leken. Den här gången var tajmingen perfekt och samtliga fiskar var riktigt feta och fulla med rom, hälsar Tommie.

Efter några snabba bilder fick abborrarna simma vidare mot sina lekbestyr.

Tack för rapporten och grattis till en historisk drömtrippel!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Rött ljus för Östersjötorsken

I Världsnaturfondens nysläppta fiskguide får all torsk från Östersjön rött ljus. Även konsumtion av lax, gädda och piggvar från Östersjön får tummen ner.

18-kilosgädda på karpmete!

Nog hade Jack Sharlotte siktet inställt på stor och stark fisk när han nyligen riggade upp sina karpspön i det engelska vattnet Pasture Wood Fishery. Men han var knappast förberedd på att rullen nästan skulle tömmas av en brutal rusning. Till slut kom fisken in mot land och Jack trodde knappt sina ögon när karphåven

Klagar till kommunen: ”För lite vatten havet”

Högtryck råder över stora delar av Sverige och många njuter av sommarens tidiga ankomst. Men alla är inte nöjda och Öckerö kommun har fått motta klagomål från flera personer. ”Det finns för lite vatten i havet, säger de .

Misstänkta tjuvfiskare fotades under gäddfiske

När Sportfiskarnas gäddexpert Olof Engstedt hörde talas om att några fiskade gädda i ett fredat område i Kalmarsund tog han kameran med sig och sjösatte båten. Till slut fann han de misstänkta tjuvfiskarna och lyckades fota dem ”in action”. Polis tillkallades och fem utländska medborgare är nu misstänkta för olovligt fiske.

Dubbelmunnad fisk?

Vi avslutar arbetsveckan med en märklig film på en karp som knappast liknar sina släktingar. Vad fisken råkat ut för kan vi bara gissa oss till – men teorier på sociala medier saknas knappast. 

Gäddfisketävling i stadsmiljö

På lördag den 26 maj är det dags för Böjda spön Streetmasters 2018 i Karlstad. Tävlingssugna streetfiskare ger sig då ut på jakt efter Klarälvens storgäddor.

Sensationellt hajfynd vid norska kusten

Vad var det för en märklig haj som Arnt Grødal lyfte ombord från ytvattnet utanför Kristiansund? Forskare kan inte bekräfta arten men tror att det rör sig om en lövfjällhaj. I så fall är det den första observationen i norskt vatten.

Olagligt nätfiske avslöjat i Kalix

Länsstyrelsen i Norrbotten beslagtog i pingsthelgen ett större antal olagliga nät i Kalix skärgård. Näten innehöll flera arter, bland annat havsöring och sik.

Tusentals regnbågar på rymmen: ”En jättekatastrof”

En stor rymning av regnbågar har skett från en odling i jämtländska Ströms Vattudal. Antalet rymda fiskar har inte bekräftats, men sportfiskare har dragit upp tonvis redan. Oron är stor för att harr och den unika Vattudalsöringen ska ta skada. – Det här är en jättekatastrof, säger fiskeprofilen Gunnar Westrin som kommer från området.

Drömsarv för Alexander Holmer

Den duktiga metaren Alexander Holmer slog nyligen till med en fantastisk sarv under ett blött och svårfiskat kvällspass. Den väldiga fisken var 44 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 1520 gram.

Annonser

HÄR FISKAR DU 2018

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

FÖLJ OSS!