Tre fina Värmlands-gäddor

Mårten Ekström med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda.

Mårten Ekström från Team Gälgrepp med 14.86 kg fördelade på 127 cm gädda.

Januari-februari är gäddornas och ismete-teamens tid. 2015 startade med tre fina gäddor runt 15-kilos strecket. Och det verkar vara Värmland som gäller!

1. Team Gälgrepp består av ett gäng killar som går på sportfiskegymnasiet i Forshaga, Rasmus Rannestam, Mårten Ekström, Max Ringström. I januari toppade de med en 127 cm lång gädda som vägde hela 14.86 kilo. Team Gälgrepp har så klart sin egen blogg.

 

Jocke Leinonen med en gädda på 15,5 kg.

Jocke Leinonen med en gädda på 15,5 kg.

 

2. Gäng nummer två, Kim, Jocke och Daniel gav sig ut med hopp om gädda eller gös. Det var mört på kroken när grisen högg. 15,5 kilo vägde den vackert tecknade gäddan och fångstmannen var Jocke Leinonen. Läs mer på Kim Preducics blogg. 

 

Patriks 131 centimeters-gädda får inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

Patriks 131 centimeters-gädda får inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

3. Team Mittonen är ännu ett framgångsrikt gäddteam med egen blogg. Inte sällan ser man bilder på 100+ gäddor och fina gösar. Kronan på verket kom redan 1 jan med en 16,2 kilos gädda på 131 centimeter.

Annons
AKTUELLT

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!