Tufft gädd-SM väntar, tror titelförsvararna

Team Mousefishing, svenska mästare i gäddfiske. 2015 (foto: http://www.stingerproductions.se/)

Förra året tog Team Mouse Fishing hem SM i gädda. Inför årets upplaga är de ändå ödmjuka.
– Vi hoppas på en bra placering – vilket kommer att bli riktigt tufft i år, säger Tony Andersson.
SM står för dörren och fjolårsvinnarna, bröderna Andreas och Tony Andersson, är redo.
– Vi har inte laddat så mycket, det har varit massa jobb i vägen, men vi har diskuterat mycket, kollat sjökort, följt väder, vind, lufttryck och vattennivån i månader, berättar Tony Andersson som nyligen varit ute och rekat en runda.
– Jag kan upplysa om att det är lågvatten, så det gäller att se upp med nya grund som dyker upp. Jag lyckades köra på ett själv när jag var ute men det gick bra.
Och Tony Andersson vet vad som kommer att bli tuffast.
– Regn och elektronik, som kamera och mobil, hör inte ihop. Och sedan har vi starten när 180 båtar ska ut från små passager.
Vilket är er taktik?
– Det gäller att ha betet i vattnet och ordning på alla prylar. Och ha med sig kokta, skalade ägg – det ger tur!
Läs mer: sportfishmasters
Och: http://www.fiskejournalen.se/2013-ars-vinnare-jagar-sm-revansch/

 

Annons
AKTUELLT

Eldar tänds för Undens framtid

Vårdkasar, som traditionellt har använts för att signalera fara, kommer ikväll att tändas runt sjön Unden i protest mot att gruvbolaget European Cobalt vill leta efter metaller i den närliggande berggrunden.

Stopp för fiskodling i Storsjön

Företaget Bright Water Fish har fått avslag på sin ansökan om storskalig kassodling i Jämtländska Storsjön. Beslutet avslutar en lång juridisk process – och välkomnas av många som värnat om sjön.

Lubbe släpper abborrfilm

Nu finns Lubomir ”Lubbe” Pytels senaste film om abborrfiske på Youtube. Titeln är A-borrar 1.7 och som vanligt bjuds det på humor, vassa tips och en hel massa hugg!

Laxar känns igen på gällockens prickar

Fiskar du mycket lax och är nyfiken på hur många fiskar du återfångar? Kika i så fall på gällockens prickar. Ny forskning visar nämligen att individer kan igenkännas på prickarnas mönster.

Biffar på borstmask

Havsborstmask är ett allsidigt agn som rödspättor och andra arter gärna kastar sig över. Men hur är det med oss människor? Ja, några tycks äta dem och här kommer ett lite udda recept på biffar på borstmask!

Bli marinfadder – och hjälp haven!

I haven finns den rikaste mångfalden av djur på jorden. Men hoten är många och krafttag krävs för att säkra havens framtid. Genom att bli marinfadder hos WWF kan du själv hjälpa till.

Godis till förmån för gäddorna

Östersjöns gäddor behöver all hjälp de kan få och ett sätt att bidra är att göra rätt val i godisdisken. Sportfiskarna och godisföretaget Kolsvart har nämligen tagit fram en flädersmakande godisgädda som ska ge fler yngel i Östersjön.

Fredrick Evensen vinner Dexter Big Pike

Det blev norskt i toppen i årets upplaga av Dexter Big Pike. Den duktiga gäddfiskaren Fredrick Evensen gick inte att stoppa och hans toppfisk på 123 centimeter bidrog till en imponerande totallängd på 348 centimeter.

Magkänsla gav monsterabborre

Tony Nyman, som förra året drog till med en av fjolårets största abborrar, slår till igen. Den här gången med en fantastisk höstfisk på 52 centimeter och 2160 gram. Det kan han tacka magkänslan för – en titt i skyn fick honom att tänka om och satsa på abborre istället för gädda!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!