Udda fångst i Artjakten!

Robin med sin imponerande fångst - en större havsnål.

Robin Kanthe fångade nyligen en större havsnål, vilket är en art som bara spöfångats tre gånger tidigare i Sverige. Den udda fångsten anmäldes till Artjakten, i vilken Robin kämpar om segern.

Större havsnål tillhör nålfiskarna som är släkt med sjöhästar och det finns en handfull olika arter i svenska vatten. De stryker ofta omkring i tångbältet eller över ålgräsängar. Vanligast är den större kantnålen och tångsnällan men den större havsnålen är både ovanligare och mer vacker med gula, blå, svarta och vita streck.

Robin fick kämpa för att få fisken till hugg. Han fiskade med frilina och minsta tänkbara krokstorlek -32. Så här beskriver Robin fångsten.
– Efter att ha sett havsnålen, så fick jag smått panik när jag inte hade nått vettigt bete. Men som tur var så lyckades jag fånga en pungräka, som är havsnålens favoritmat, med händerna.  Efter lite om och men hade jag fått havsnålen till hugg och kunde nu även få hålla havsnålen i mina händer, berättar han.

Hans Lindqvist

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Flugfiskade harr – fick lake!

Jonathan Johansson fick en minst sagt ovanlig bifångst när han nyligen fiskade storharr i Finnmark. Den lilla nymfen slöks av en glupsk lake, som efter ett par snabba bilder fick simma tillbaka.

Säsongens surströmming bör ätas med måtta

I dag är det surströmmingspremiär och många har längtat efter att få öppna de jästa burkarna. Och visst måste man få njuta. Men unga entusiaster bör undvika strömming resten av året med hänsyn till höga halter av PCB och dioxin, menar Livsmedelsverket.

Positiva tongångar om Västerhavet

Visst är det lätt att bli orolig över alla dystra rapporter om havets tillstånd. Finns det inget att glädja sig åt? Jodå, flera insatser har fått önskat resultat och havet är friskare än många tror, menar två tunga experter inom havsmiljö.

Envishet gav megagös

Den duktiga predatorfiskaren David Jonsson fick nyligen en enorm gös under ett pelagiskt prickskytte. Fisken vägde 9,86 kilo och högg efter 17 timmars fiske!

Svenskfångad tonfisk såld i Göteborg

I tisdags morse såldes en blåfenad tonfisk på fiskauktionen i Göteborg. Fisken hade fångats dagen innan och budgivningen blev historisk – för första gången på över 50 år såldes blåfenad tonfisk som landats av en svensk båt.

Regnbågar på rymmen fiskas i Storsjön

Tusentals regnbågar tros ha rymt från en odling i södra Storsjön. Arten hör inte hemma i systemet och kan påverka öringen negativt. Därför välkomnar nu Länsstyrelsen i Jämtland att de snarast fiskas upp.

Sportfiskarna söker nya medarbetare

Har du lust att bli ungdomsansvarig i Malmö eller projektledare för Sportfiskarnas satsning med att få fler barn och ungdomar att börja fiska? I så fall finns det nu två spännande tjänster att söka.

Temadag om vattenvård och flugfiske

Hur skapas förutsättningar för välmående vattendrag och starka öringbestånd? Det och mycket annat kommer att diskuteras den 10 september då Tranås Energi bjuder in till en fullspäckad temadag. Deltagarna får bland annat besöka Visskvarns kraftstation och lyssna på föredrag av fiskeprofilen Johan Klingberg och Sportfiskarnas biolog Mattias Larsson.
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!