Upprörda känslor i kommentarsfältet

Många har blivit rejält arga på Fiskeriminister Eskil Erlandsson efter Svt:s Uppdrag granskning.

Efter att Uppdrag granskning riktat ljuset mot laxpolitiken och Eskil Erlandsson hettade det till på vår sida Engagera dig. I dagsläget finns över 100 kommentarer – och de allra flesta vill se en förbättring och förändring.
Efter att Svt:s Uppdrag granskning granskat laxpolitiken startade Fiskejournalen en brevkampanj på vår sida Engagera dig. Att ni läsare har ett stort engagemang, kunde man snabbt konstatera då man skrollar igenom kommentarerna på vår sida Engagera dig. Över 100 kommentarer kräver förändring och förbättring.
Signaturen Eive säger såhär.
”Ja du Eskil. Med den fiskepolitik du bedriver är det inte konstigt att så gott som alla drivna laxfiskare drar till Norge eller Skotland varje sommar. Dessa fiskare hade kantat våra egna älvar om DU arbetat för att rädda laxen. Dags att skärpa sig och börja lyssna och agera nu!!!”
Artur Malachowski tycker att Eskil slår sig för bröstet utan att ha gjort ett bra jobb.
”Man måste våga erkänna att man gjort fel. Jag kan förlåta det mesta så länge bättring utlovas. MEN att slå sig för bröstet och låtsas att man gjort ett bra jobb utan att kunna ge ett enda bra exempel på detta är lågt. Att sedan rakt upp och ner ljuga om hur bra den svenska fiskeripolitiken är och hur andra i Europa ska se upp till oss är SKANDAL!”

Vill du också dela med dig av dina åsikter? Klicka här.
Du har väl skickat ett brev till Eskil – och sett till att dina nära och kära gjort likadant?
Missade du Uppdrag granskning? Här kan du se avsnittet på Svt Play.
Läs tidigare notiser om laxpolitiken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Martin Petersson drar sin femtionde 10-plussare

Många drömmer om att fånga en gädda över tio kilo. Den drömmen har Martin Petersson förverkligat för länge sen, och efter gårdagens storhugg kunde han rent av lyfta upp sin femtionde gädda över tio kilo. Snacka om ett stiligt CV!

Ändrade regler i Ätran – snart kan du fiska i Hertingforsen!

Laxen i Ätran har uppvisat en fantastisk utveckling sedan öppningen av Hertingforsen 2013. Årets uppgång var hela 4500 laxfiskar och i fällan vid Nydala registrerades rekordmånga storlaxar. Detta får förstås positiva effekter för fisket och nästa år ändras reglerna, bland annat genom att dagskorten blir dyrare och att flugfiske tillåts i Hertingforsen!

Gäddfilm från Spinfish Studio

Har du en längtan efter öppna vatten och vårfiske efter gädda? Den lär i så fall inte bli mindre om du tittar på Spinfish Studios nysläppta gäddfilm ”Från Gädda till Gjedde”. Alstret bjuder nämligen på vackra miljöer, skön atmosfär och en hel massa gäddhugg!

Skräpätande ”haj” sågs i Kristianstad

I likhet med många andra städer drabbas Kristianstad av stora mängder plastskräp. En del insamlades nyligen av vattendrönaren WasteShark, en batteridriven farkost vars stora gap slukar mängder av plast.

Ny podcast om havsmiljö

Havet står inför många utmaningar och ibland kan det vara svårt att sätta sig in i vissa frågor. Det vill Göteborgs universitet ändra på och därför släpper de nu en podcast om havet och havets miljö!

Strandäng ska återställas efter miljöbrott

En strandäng vid Hornsviken norr om Nyköping fylldes olovligen med ett 30 centimeter tjockt lager av schaktmassor. Nu har Mark- och miljödomstolen beslutat att schaktsmassorna ska forslas bort på markägarens bekostnad. – Det lönar sig att vara aktiv och rapportera misstänkta olovliga åtgärder, säger Nils Ljunggren, Sportfiskarnas projektledare inom rovfiskprojektet.

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!