Uppskattad sportfiskemässa går i graven

Allt gott har ett slut. Men nog hade många gärna sett att Sun City Predator Show levt vidare i många år.

Sun City Predator Show har genomförts för sista gången. Arrangörerna meddelar nyheten via sin Facebooksida och mängder av kommentarer skvallrar om att den kommer bli saknad.

Den Karlstadsbaserade mässan har, tack vare sin unika placering vid Klarälven, kunnat erbjuda ett unikt upplägg. Men nu är det alltså slut.

Så här står det bland annat på deras Facebooksida:

”Allt har sin tid och nu är Sun City Predator Shows tid över. Våra liv har förändrats sedan vi startade upp mässan och vi måste prioritera annat så som barn, hus, fiske och jobb. Det har varit en fantastisk resa och vi vill tro att mässan bidragit till en positiv utveckling av vårt älskade predatorfiske! Vi tackar ödmjukast till alla som gjort detta möjligt däribland familjer, vänner, utställare och framförallt alla underbara besökare! Hatten av till er!”.

Att denna grymma mässa kommer att lämna ett tomrum efter sig är helt klart. Vi avslutar med att länka till en film från förra årets upplaga. Kanske kan den inspirera andra att starta upp något liknande? Predatorfiske tycks ju bli allt mer populärt så intresse från besökare lär knappast saknas.

Hans Hällman

Annons
0 kommentarer

E-postadressen publiceras inte.

AKTUELLT

Sjö räddas med flytande öar

På bara några år har sjön Hönsans vattenmiljö förbättrats dramatiskt. Den positiva utvecklingen beror på ett antal flytande öar som renar vattnet.

14-åring drog drömflundra

I tisdags fångade Johan Bergfeldt en hälleflundra på mellan 160-170 kilo i Risöysundet utanför Andøya. Fisken bjöd på en ursinnig kamp som den 14-åriga fångstmannen aldrig lär glömma!

”Lubbe” släpper film om fiskevård

Har du 24 minuter till övers och vill lära dig mer om fiskevård? I så fall kan vi rekommendera Fiskkonservator Lubbes senaste filmalster som nyligen släppts på Youtube. – Det kan vara den viktigaste film jag någonsin gjort, säger han själv.

Patricia knep årets tredje största sutare

Nu har 100 barn och ungdomar rapporterat in fiskar till vår omåttligt populära tävling Artjakten. Tävlingen är bara inne på sin tredje vecka men tack vara duktiga sportfiskare har otroliga 51 fiskarter landats. Fisken som dominerar är abborren med 44 stycken av de redan 406 godkända fiskarna. Det har även kommit upp lite mer ovanliga

Fem gånger mer mikroplast i Antarktis

Plasterna har inte bara nått jordens mest avlägsna delar – de har gjort det i stor skala. Ny forskning visar att Antarktiska oceanen innehåller fem gånger mer mikroplaster än man tidigare trott.

Enorm flundra från Finnmark

Ett misstänkt bottennapp började plötsligt få liv och 20 minuter senare var Peter Holiks krafter slut. Men då var den 220 centimeters långa hälleflundran redan säkrad vid båten. Fisken innebar nytt camp-rekord och tros ha vägt omkring 150 kilo!

Fiskar dog av kraftiga vindar

Det var syrebrist som låg bakom den omfattande fiskdöd som upptäcktes i Kvarnåkershamn i vintras. Det visar en analys från Statens veterinärmedicinska anstalt. Syrebristen tros ha uppkommit av kraftiga vindar.

Så ska Yxern räddas

Konsultföretaget Calluna är nu klar med sin förstudie om hur sjön Yxern kan räddas. Huvudförslaget är att sjöns regleringsdamm rivs och ersätts med en naturlik tröskel.

Skydda ögonen i sommar!

Vassa krokar kan ställa till både oreda och smärta – inte minst om de fastnar i ansiktet. Ögonskador är inte helt ovanliga och här kommer en film på hur illa det kan gå – och hur läkarna går tillväga om olyckan är framme!

Monsteröring på gäddjigg!

Alex Lexén fick en enorm öring när han och kompisarna fiskade gädda i Jämtland. Fisken bjöd på en oförglömlig kamp och pressade ner vågen till 9,3 kilo!
Annons

TYCK TILL!

Vilken är din favoritårstid för fiske?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

SOMMARGÄDDAN!

FÖLJ OSS!