Urstark gädda gav medlemskap i 100-klubben

Mattias Granberg är ny medlem i 100-klubben

Mattias Granberg från Timmernabben, mellan Kalmar och Oskarshamn, styrde kosan söderut för att prova fisket i Karlskrona skärgård. Ett resa han säkert inte ångrar då han återvände hem med ett medlemskap i 100-klubben och en handfull minnesvärda gäddupplevelser.
Fisket startade trögt när Mattias Granberg och hans fiskekompisar provade lyckan i Karlskrona skärgård.
– Vi var ganska trötta och sega när vi kastar av en lång vasskant, då högg det plötsligt, säger Mattias.
Han känner redan vid mothugget att det är en gädda av större format som fattat tycke för hans Buster Jerk i färgen pike. Efter fem-tio minuter ser de fisken för första gången. När de gör sig redo att håva gäddan gör den en raketrusning mot vassen och de beslutar sig för att backa ut båten och lägga ankar.
– Jag kämpar för att få ut gäddan mot öppet vatten och hon kämpar lika mycket mot vassen.
Efter en tuff fajt landar äntligen fisken i håven och flyttas till gäddsäcken.
De åkte in till land för att vägda, mäta och knäppa av en bild innan den kampvilliga gäddan fick simma tillbaks.
Vågen visade 8730 gram och måttbandet 111 centimeter.
Eftersom detta är Mattias första anmälda och godkända gädda över 100 centimeter får han ett bete som CWC och gratis medlemskap i 100-klubben. Vill du också bli medlem? Läs reglerna här.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.

Så ismetar du storgäddan – 10 heta tips!

Är du sugen på att ismeta grov gädda och behöver lite hjälp på traven? Här kommer Fredrik Lindhs tio bästa tips på hur du fångar riktigt stora gäddor. Funkar de? Helt klart! Förra säsongen fick Fredrik tio gäddor över tio kilo, varav två mätte en bra bit över 130 centimeter!
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!