Victor vann omslagstävlingen!

677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på "gilla".

677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på ”gilla”.

Sommarens omslagstävling har lockat många tävlingssugna sportfiskare och fotoentusiaster över hela landet. När tävlingen nått sitt slut hade hela 677 omslag skapats. Den som lyckades få flest gilla-markeringar var Viktor Lundberg från Piteå. En klassisk fiskebild i solnedgång lockade till flest klick i år.
Det är andra året som vi på Fiskejournalen tillsammans med fotogiganten Focus Nordic arrangerar en omslagstävling där du som tävlar skapar ditt eget Fiskejournalen-omslag. Överst i prispotten ligger ett grymt förstapris nämligen en Pentax K-5 II:a. Allt från klassiska landskapsbilder, närbilder på fiskar, actionfyllda ”fightingbilder” till fräcka poseringsbilder är vanliga motiv bland de olika omslagen. Andrapriset gick i år till Annelie Särnblad-Pederson. Annelis bild ”Fiskeglädje i Norr” fick hela 712 personer att klicka på gilla. 5 glada personer står nu som vinnare i tävlingen, nu återstår det bara att gå igenom alla 677 tävlingsbidragen för att eventuellt hitta en kommande omslagsbild. Kanske är det du som får synas i butikshyllorna nästa år?

Nedan följer årets vinnare:

1

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

2

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg,  712 likes

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg, 712 likes

3

[name] => Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

4

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

5

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Vill du titta på alla tävlingsbidragen så släng ett öga HÄR

Annons
AKTUELLT

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt

Vildlaxen hindras av Skellefteå Kraft

En rad kraftverk som ägs av Skellefteå Kraft begränsar vildlaxens utbredning i flera Norrlandsälvar. Det framgår av Sportfiskarnas granskning av bolagets verksamhet. Hårdast kritik får Hednäs kraftstation i Åby älv. – För ett elbolag som ofta framhäver sin miljöprofil borde en utrivning egentligen vara ett lockande alternativ, menar Sportfiskarnas laxexpert Glenn Douglas.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!