Vinnarna i Svartzonkers designtävling

Här ser ni vinnardesignen som nu kommer serietillverkas som nya ABU Svartzonker McMy tail.

Över 1300 bidrag tävlande om det hedersvärda priset att bli utvald som den nya färgvarianten av gäddbetet Svartzonker McMy tail. Nu återstår det endast tio designer. Som förstapristagare har vi tillsammans med Claes ”Svartzonker” Claesson och produktteamet på ABU valt ut Alex Nymans färg – Old School XRS.
Nu äntligen har vinnarna korats i vår senaste upplaga av ”designtävlingen”. Den här gången var det gäddvobblern Svartzonker McMy tail som skulle färgläggas. Efter nogsam gallring har vi nu tio stycken vinnare där Alex Nymans färgvariant ”Old School XRS” står överst på prispallen.
– Alex färgvariant är en klassiker i ny tappning, adderar vi lite UV-färg i det ljusa partierna så har vi nog ett riktigt höjdarbete, berättar Solveig Rask-Nielsen på ABU.

”Less is more” säger Svartzonker som menar att den sparsmakade färgvarianten av det klassiska röd-vita konceptet verkligen bör fånga fisk.

Bland de övriga vinnarna har vi andra riktigt fräcka bidrag som exempelvis fyndiga McMy Burger som både är ett roligt och intressant gäddbete. Tävlingen har som vanligt varit mycket uppskattad och vi ser redan fram emot nästa gång det är dags igen. Vilket bete skulle du helst vilja ge en riktig vinnarfärg?

Här nedan finner ni alla de vinnande bidragen:

1:a plats Alex Nyman med Old School XRS

Här ser ni vinnardesignen som nu kommer serietillverkas som nya ABU Svartzonker Mcmy tail.

2:a – 10 plats utan inbördes ordning

Jakob Engström med Fire belly

nr_10

Anna Zielinska med McMy Kszczot

nr_9

Nicolas Löfgren med Monster bait

nr_8

Nicolas Löfgren med Golden tiger

nr_7

Tomas Nilsson med En svensk tiger

nr_6

Niklas Engström med Green Manbaaa

nr_5

Niklas Andersson med McMy Burger

nr_4

Mattias Alanen med Blågyltan McMy

nr_3

 

Mattias Alanen med Röding McMy

nr_2

 

Fiskejournalen och ABU Garcia tillsammans med Svartzonker vill tacka alla som deltagit i tävlingen.

På återseende!

Annons
AKTUELLT

Sjölin drar en drömabborre

Den duktiga abborrfiskaren Jonathan Sjölin fick i tisdags uppleva årets höjdpunkt. Ett försiktigt hugg blev snabbt dramatisk och till slut kunde han väga in ett nytt personbästa. Fisken var 52 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 2030 gram. – Det känns helt fantastiskt, berättar den glada fångstmannen efter mängder pass i samma vatten.

Hajplågare åtalas för grova brott

I somras spreds en filmsekvens på tre män i Florida som gladeligen plågade en haj genom att dra den efter sin båt. Filmen väckte stor avsky på sociala medier och efter fyra månaders utredning har männen nu arresterats. Samtliga åtalas för grova brott och riskerar långa fängelsestraff.

EU:s fiskekvoter klara – tillfälligt ålfiskestopp införs

I morse enades EU:s fiskeministrar om nästa års fiskekvoter i Skagerrak, Kattegatt och Nordsjön. Mest iögonfallande är kanske att torskfisket i Skagerrak tillåts öka med 39 procent jämfört med i år. Ålfisket efter blankål kommer att stoppas under en valfri period på tre sammanhängande månader mellan september och januari. Ålfiskestopet berör även Östersjön och därmed

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!