Vintergös på 103 centimeter

Händerna fulla. Nico syns knappt bakom sin mäktiga vertikalgös. Foto: Nico Hahn

Den tyska storfiskaren Nico Hahn fångade nyligen sitt livs gös under ett vertikalfiske i iskallt vatten. Den väldiga gösen bjöd på en fantastisk kamp och mätte hela 103 centimeter.

Nico är trots sin unga ålder snart teamfiskare för Savage Gear, och just den här dagen var det fiske i en djup holländsk sjö som gällde. Solen sken och målet var grov gös. Betesvalet föll på en 10,5 centimeters Savage Gear Fat T-Tail Minnow i färgen Rudd minnow.
På elva meters djup fick jiggen en brysk uppvaktning.

”Det kändes som att jag krokat ett tåg!”

– Det kändes som att jag krokat ett tåg! Fisken gick inte att rubba och jag fick sätta stenhård press direkt. Först efter ett par minuter kom den sakta upp mot båten. Men i ytan får den nya krafter och vänder blixtsnabbt mot botten igen. Ny press och fisken stannar på sju meters djup. Därefter kom den upp på nytt och den här gången var vi redo med håven, berättar Nico.

Foto: Nico Hahn

Fisken lyftes varsamt ombord och kunde mätas till 103 centimeter. Luften var kylig och fisken returnerades snabbt och utan att vägas.
– Med tanke på den fina konditionen borde den ha vägt någonstans mellan 9-10 kilo. Mitt tidigare rekord låg på 94 centimeter så det var härlig höjning, hälsar Nico.

Vi tackar för rapporten och lyfter på fiskehattarna!

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Bildspel: Sportfiskemässan i Stockholm

Är du sugen på att se de coolaste fiskebåtarna, den hetaste utrustningen och en massa balla beten? I så fall är du inte ensam. När Sportfiskemässan slog upp portarna i går kom rekordmånga besökare.

Film om fiskets tjusning

Varför fiskar vi egentligen? Svaret på den frågan kan naturligtvis variera. Men för vännerna i Wide Open Outdoor Film handlar det om betydligt mer än att landa stora fiskar. I den nysläppta filmen ”We are Fishermen – Backyard Session” bjuder de på störtsköna klipp om fiskets tjusning.

Svenskt bete på amerikansk topplista

När den anrika fisketidningen Field & Stream utser årets hetaste beten finns Headbanger Shad med på listan. Att det svenska betet faller storgäddorna i smaken visste vi, men tydligen får det även den nordamerikanske gäddsläktingen muskie att gapa stort.

Monsterhugg med Martin och Marko

Hissnande historier utlovas när Martin Falklind och Marko ”Markoolio” Lehtosalo ska berätta om sina gemensamma fiskäventyr. Sportfiskemässans publik kommer att bjudas på förstklassig underhållning med godbitar från både Abborrträsk och den grönländska vildmarken!

Olaglig trålning filmad i Öresund

Trålning i Öresund har varit förbjudet i över 80 år och anses vara en av förklaringarna till att torskbeståndet är förhållandevis starkt. Men nu avslöjar Greenpeace att långt ifrån alla respekterar förbudet. På en månad dokumenterades sex trålningar efter lektorsk. I ett av fallen klipptes trålen av mitt framför kameran.

Kritiserad nätdispens i Sommen dras tillbaka

Sommens rödingar och andra fiskar ser ut att slippa de extra stora nät som en yrkesfiskare nyligen fått godkända av Sommens fiskevårdsområde. Dispensen har nämligen dragits tillbaka efter stark kritik.

Fiskekajaken KingFisher – delbar och jetdriven

Nya fiskekajaken KingFisher sticker ut ur mängden när man tittar på 2018 års kajaknyheter. Nu avslöjar Richard Öhman, grundaren bakom företaget Point 65 hemligheterna bakom den nya tvådelade fiskekajaken. Fiskekajaktrenden verkar inte ha ebbat ut än, den verkar snarare hetare än någonsin. Friheten att enkelt och smidigt ta sig fram och fiska i vilket vatten

Drömdubbel från Sørøya

De senaste dagarna har stortorskarna kommit upp i rask takt runt Sørøya. Allra störst fiskelycka har Christian Durup haft – då han på kort tid fick två megatorskar som tillsammans vägde över 80 kilo!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!