VM i flugfiske sänds i TV

Jimmy Holmström med fisk i håven under landslagskvalet i juli. (Foto: Anssi Lehtevä)

VM i flugfiske avgörs i år i Norge i området runt Vefsna 14-17 augusti. TV 4 Sverige och TV2 Norge kommer att sända höjdpunkter från tävlingarna.
För den som är intresserad finns möjlighet att följa VM under alla tävlingsdagarna. I Sverige kommer TV4 att sända via någon av sina kanaler, förmodligen TV4 Sport. (ej bekräftat vid denna publicering) I Norge sänder TV 2 Zebra från flugfiske-VM. På VM i flugfiske i Vefsna deltar 27 nationer.

Nydanat landslag

Det är först gången på ett antal år som Sverige har ett helt lag med på VM. Det svenska landslaget deltar framförallt för att skaffa internationella erfarenheter till landslaget och till det kommande EM i fluga som genomförs i jämtländska Ammerån i slutet av juni 2014.

Sverige representeras av:

– Benny Jonasson, lagkapten, flugfiskeintresserad organisatör med ett brinnande intresse för utmaningar likt denna.
– Jimmy Holmström, flugfiskeveteran med ett antal internationella deltaganden bakom sig.
– Torbjörn Eriksson, tävlingsflugfiskare ut i fingerspetsarna med stor internationell erfarenhet.
– Marino Rota, inflyttad svensk/italienare med stort tävlingsflugfiskeintresse och stort kontaktnät på den internationella spelplanen inom tävlingsflugfisket.
– Jonas Olsson: ung entusiastisk flugfiskare med ett brinnande intresse att ta reda på hur hans egna kunskaper inom flugfisket står sig internationellt.
– Patrik Forslund: yngst i gänget men med ett extrem stort intresse i flugfiske och allt vad det innebär samt en vilja och driv som få andra kan uppvisa.

– Sammantaget så känns blandningen av personlighet och kompetens mycket spännande i detta nya landslag, kommenterar Anssi Lehtevä, tävlingskonsulent på Sportfiskarna.
Läs mer om VM i flugfiske här.

Annons
AKTUELLT

Mängder av mikroplast i norska blåmusslor

En undersökning av blåmusslor längs den norska kusten visar på ett omfattande upptag av plast från havet. I nästan fyra av fem musslor hittade forskarna plastpartiklar, och Miljødirektoratet, som ligger bakom studien, menar att det finns risk att plasten äts av människor.

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!