Weeping Willows spelar på Fiskekryssningen!

Fiskekryssningen blir ännu fräckare då Weeping Willows gör en exklusiv spelning. (Foto: Per Kristiansen)

Höstens största sportfiskehändelse blir nu ännu bättre då Weeping Willows gör en exklusiv spelning på Fiskekryssningen 8-9 november.
Den 8-9 november arrangerar Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna en kryssning med Silja Galaxy på temat sportfiske. 50 kronor per deltagare går oavkortat till fiskevårdssatsningen Ge fan i våra vatten.
– Det är mycket glädjande att vi lyckas få till en spelning med Weeping Willows. Det blir riktigt bra musik med ett av de band som stöttat fiskevården genom projektet Ge fan i våra vatten, berättar Pär Lindberg, marknadschef på Sportfiskarna.

Musik för fiskens bästa!
Ge fan i våra vatten är ett samarbete mellan sportfiskande svenska rockmusiker och Sportfiskarna med att sälja specialproducerad musik och olika profilprodukter till förmån för fiskevård. Sedan starten har över en miljon kronor samlats in och bidrag delats ut till fiskevårdsprojekt för arter som gädda, lax, harr och havsöring. En del av överskottet har sparats för att kunna stötta fiskevårdande insatser i många år framöver. Weeping Willows är ett av de band som deltagit i Ge fan i våra vatten och bidragit med musik och olika framträdanden.
Om Weeping Willows
Weeping Willows slog igenom med dunder och brak med debutalbumet Broken Promise Land 1997. Deras storslagna och melankoliska 60-talspop har sedan dess blandats med blue eyed soul, gitarrpop och en del synthpop. Detta har genom åren renderat i flera album och några riktigt stora radiohits, framförallt Touch Me, Stairs och ledmotivet till Pistvakt, Blue And Alone.2005 släpptes samlingsskivan Singles Again och 2007 kom deras senaste kritikerrosade album Fear & Love. En skiva som producerades av Andy Bell i Oasis. Sedan några år tillbaka har bandet varit relativt vilande och endast gjort ett fåtal spelningar. Just nu jobbar bandet med att färdigställa ett nytt album med sikte på höst/ vinter 2013. Flera av bandmedlemmarna är passionerade sportfiskare.

Mer info och bokning: www.fiskekryssningen.se
Kryssningen har även en egen Facebooksida, klicka på gilla för att få fortlöpande nyheter om evenemanget.

Annons
AKTUELLT

Nya elkunder får fiskeprylar

Är du sugen på att teckna ett fiskvänligare elavtal? Tranås Energi kör just nu en kampanj där nya kunder får ett presentkort värt 300 kronor från olssonsfiske.se!

Forskare fuskade och saknade tillstånd

Den spektakulära upptäckten att fiskyngel hellre äter mikroplast än vanlig mat var påhittad. Det fastslår nu Uppsala universitet, som även konstaterar att de båda forskarna saknade djuretiska tillstånd.

Stenrev gynnar torsken

En studie i Kattegatt visar att torsken trivs bland stora stenar. Slutsatsen kommer efter att ett stenrev restaurerats med påfallande gott resultat. Förutom att forskarna fann fler och större individer kunde de även se att torskarna uppehöll sig längre tid på revet.

7 av 10 fiskbutiker säljer ål inför julen

Ålen är klassad som akut hotad och mängder av kampanjer har genomförts i syfte att öka medvetenheten om ålens situation. Ändå visar en undersökning av WWF att sju av tio svenska fiskbutiker säljer ål inför julen.

Forskare om glitter: Förbjud det!

Glitter är för många ett självklart inslag när julens ska firas. Men de små gnistrande kornen är fulla av mikroplaster och därför skadliga för våra vatten. Forskaren Magnus Engwalls dom är stenhård när glittrets framtid kommer på tal: ”Förbjud det!” säger han till SVT.

Monsterabborre i minusgrader

Snacka om att vännerna Roman och Jarin hade flyt i sitt abborrfiske när de nyligen förlade en expedition till Perchzilla i norra Spanien. Efter två kylslagna dagar hade duon fångat sex abborrar över det magiska 2-kilosstrecket, varav en vägde hela 2530 gram!

Ny fiskart funnen på rekorddjup

Det är möjligt att den fisk som forskare har fångat i Marianergraven inte har ett imponerande utseende, men ta inte fel – den är en riktig tuffing! Fisken har fångats på hela 8000 meters djup, och har nyligen fått det vetenskapliga namnet Pseudoliparis swirei.

Alliansen blockerar regeringens stöd för ålfiskestopp

EU-kommissionen föreslår ett fiskestopp på ål under 2018, vilket den svenska regeringen gärna vill stödja. Det vill inte Alliansen, som i går presenterade ett förslag om fortsatt ålfiske när frågan diskuterades i Miljö- och jordbruksutskottet. Förslaget fick stöd av SD, och därmed majoritet. Det blockerar regeringens möjlighet att stödja EU-kommissionens förslag under måndagens ministerråd i

Beslut om fiskeförbud i Norra ishavet

De centrala delarna av Norra ishavet har länge varit istäckta och därför fria från fiske. Men i takt med ett allt varmare klimat så smälter isarna och om 10-15 år kan hela området vara isfritt under de varmaste månaderna. Däremot tycks inget fiske bli aktuellt, efter att en unik internationell överenskommelse gjorts om ett 16-årigt
Annons

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...
100-KLUBBEN

anmal_250

HÄR FISKAR DU 2017

FÖLJ OSS!