Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Båtbranschen måste ta miljöansvar”

Havs- och vattenmyndigheten saknade miljöanpassade produkter på årets båtmässa i Göteborg. (Foto: Morgan Fihn)

Havs- och vattenmyndigheten deltog i år på Båtmässan i Göteborg för fösta gången. Man reagerade på hur få miljöanpassade produkter utställarna visade upp. Till nästa års mässa vill man se en ändring.
– På nästa års båtmässa hoppas jag att besökarna kan möta ett miljömässigt hållbart båtliv. Jag kommer ta initiativ till en diskussion med mässledningen om ett miljötorg där utställare med miljövänliga produkter kan visa upp sina varor, säger Thomas Johansson, enhetschef på Havs- och vattenmyndigheten.
Thomas tycker att det var slående hur få miljöanpassade produkter mässan kunde visa upp. Han säger sig ha en stark känsla av att många båtmänniskor vill värna om levande hav och sjöar – och tror därför att ett miljötorg kommer bli efterfrågat.
Läs mer på havochvatten.se.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta