Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Mitt livs hugg”

Thomas Larsson lurade sin Recordfisk med maggot.

När Thomas Larsson och fiskekompisen Victor Gustavsson klev ut på Skidtjärn i Gävleborgs Län visste de att chansen till röding var stor. Men att de skulle få en som var tio gånger större än sjöns medelvikt kunde de inte drömma om. Självklart anmäler han rödingen till Recordfisken.
Thomas Larsson kunde konstatera att förmiddagen var ganska trög fiskemässigt. Skidtjärn som brukar leverera rödingar kring sex hekto låg i dvala, ända tills drömhugget kom.
– Den bara gick och gick och jag kunde inte stoppa den på något vis, berättar Thomas.
Det stod klart att något ovanligt stort hade tagit hans maggot. Efter 25 minuters kamp var det fortfarande fisken som bestämde och fiskekompisarna var vid detta laget smått chockade. Efter ytterligare tio minuter kunde de till slut pressa den 5,9 kilo tunga rödingen genom ishålet.
– Jag var tvungen att sätta mig på huk en stund för att lugna mig lite innan jag kunde fatta att jag fått mitt livs fisk.
Här kan du läsa mer om regler och alla fina priser i tävlingen Recordfisken
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta