Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Mitt livs hugg”

Thomas Larsson lurade sin Recordfisk med maggot.

När Thomas Larsson och fiskekompisen Victor Gustavsson klev ut på Skidtjärn i Gävleborgs Län visste de att chansen till röding var stor. Men att de skulle få en som var tio gånger större än sjöns medelvikt kunde de inte drömma om. Självklart anmäler han rödingen till Recordfisken.
Thomas Larsson kunde konstatera att förmiddagen var ganska trög fiskemässigt. Skidtjärn som brukar leverera rödingar kring sex hekto låg i dvala, ända tills drömhugget kom.
– Den bara gick och gick och jag kunde inte stoppa den på något vis, berättar Thomas.
Det stod klart att något ovanligt stort hade tagit hans maggot. Efter 25 minuters kamp var det fortfarande fisken som bestämde och fiskekompisarna var vid detta laget smått chockade. Efter ytterligare tio minuter kunde de till slut pressa den 5,9 kilo tunga rödingen genom ishålet.
– Jag var tvungen att sätta mig på huk en stund för att lugna mig lite innan jag kunde fatta att jag fått mitt livs fisk.
Här kan du läsa mer om regler och alla fina priser i tävlingen Recordfisken
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta