100 000 kronor för en gädda!

Kolla in Big Cash, du kan bli "gäddrikt" rik nästa kast.

Kolla in Big Cash, du kan bli ”gäddrikt” rik nästa kast.

Tävlingen Big Cash arrangeras av Dogger och har blivit mycket omtalad både i och utanför sportfiskekretsar, kanske mycket tack vare den stora prissumman. I korthet går tävlingen ut på att fånga, fotografera och släppa tillbaka den längsta gäddan.
Hela 100 000 kronor går till vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 21 november så det är bara att hänga på om du vill vara med. Tävlingsjuryn, som har uppgiften att bedöma tävlingsbidragens äkthet, består av kända sportfiskeprofiler, såsom Jan Olsson (FishEco), Fredrik Stjärnqvist och Nicka Hellenberg.

Sedan tävlingen inleddes, i samband med Sportfiskemässan, har det kommit längre och längre bidrag nästan varje vecka. Troligtvis kommer det bli färre rapporter på ledarfiskar nu under sommarmånaderna och sedan sätta igång till hösten igen. Ledare just nu är Viktor Sundkvist från Arjeplog som har rapporterat in en gädda på 124 centimeter. Viktors gädda var egentligen några centimeter längre, men måttreferensen var svår att läsa av, så ett avdrag gjordes. Eftersom prissumman är hög är det väldigt noga att reglerna följs. Se till att ta ha med dig något att mäta med och ta en bra bild så kan nästa kast ge dig 100.000 kronor!

Mer information om tävlingen och aktuell ledarfisk hittar du på www.dogger.se/bigcash
Gå och gilla Dogger på Facebook, www.facebook.com/Dogger.se, så får du en rapportering så fort det blir ändring av ledarfisk.

 

 

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...