Kolla in Big Cash, du kan bli "gäddrikt" rik nästa kast. Kolla in Big Cash, du kan bli "gäddrikt" rik nästa kast.[/caption] " /> 100 000 kronor för en gädda! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
100 000 kronor för en gädda!
Kolla in Big Cash, du kan bli "gäddrikt" rik nästa kast.

Kolla in Big Cash, du kan bli ”gäddrikt” rik nästa kast.

Tävlingen Big Cash arrangeras av Dogger och har blivit mycket omtalad både i och utanför sportfiskekretsar, kanske mycket tack vare den stora prissumman. I korthet går tävlingen ut på att fånga, fotografera och släppa tillbaka den längsta gäddan.
Hela 100 000 kronor går till vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 21 november så det är bara att hänga på om du vill vara med. Tävlingsjuryn, som har uppgiften att bedöma tävlingsbidragens äkthet, består av kända sportfiskeprofiler, såsom Jan Olsson (FishEco), Fredrik Stjärnqvist och Nicka Hellenberg.

Sedan tävlingen inleddes, i samband med Sportfiskemässan, har det kommit längre och längre bidrag nästan varje vecka. Troligtvis kommer det bli färre rapporter på ledarfiskar nu under sommarmånaderna och sedan sätta igång till hösten igen. Ledare just nu är Viktor Sundkvist från Arjeplog som har rapporterat in en gädda på 124 centimeter. Viktors gädda var egentligen några centimeter längre, men måttreferensen var svår att läsa av, så ett avdrag gjordes. Eftersom prissumman är hög är det väldigt noga att reglerna följs. Se till att ta ha med dig något att mäta med och ta en bra bild så kan nästa kast ge dig 100.000 kronor!

Mer information om tävlingen och aktuell ledarfisk hittar du på www.dogger.se/bigcash
Gå och gilla Dogger på Facebook, www.facebook.com/Dogger.se, så får du en rapportering så fort det blir ändring av ledarfisk.

 

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta