Nyligen kunde Jörgen Larsson skriva in abborre nummer 100 över 1,5 kilo i bokföringen. Ännu mer anmärkningsvärt är dock att denna jubileumsabborre också representerar Jörgens 20:e vatten med abborre över 1,5 kilo. I nästa nummer av Fiskejournalen avslöjar Jörgen några av hemligheterna bakom framgången. " /> 100 abborrar över 1,5 kilo i 20 olika vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Jörgen Larsson bokförde nyligen jubileumsfisken - nu har tagit 100 abborrar över 1,5 kilo i 20 olika vatten. Frågan är om det finns någon annan svensk som lyckats med det här konststycket?
100 abborrar över 1,5 kilo i 20 olika vatten

Nyligen kunde Jörgen Larsson skriva in abborre nummer 100 över 1,5 kilo i bokföringen. Ännu mer anmärkningsvärt är dock att denna jubileumsabborre också representerar Jörgens 20:e vatten med abborre över 1,5 kilo. I nästa nummer av Fiskejournalen avslöjar Jörgen några av hemligheterna bakom framgången.
Sedan Jörgen fångade sin första abborre över 1,5 kilo, en vårdag 1981 har han bokfört 100 fiskar från sjöar, dammar, åar, floder och skärgårdar i Sverige, Danmark, Holland och Spanien.
– För att förtydliga så har jag räknat olika platser i skärgården längs ostkusten som olika vatten, det är fyra skilda områden för närvarande, påpekar Jörgen.

Den vackra jubileumsabborren, som mätte 49,5 centimeter och vägde 1,92 kilo, togs för övrigt på en 10 centimeter Shad Teez…

Den vackra jubileumsabborren, som mätte 49,5 centimeter och vägde 1,92 kilo, togs för övrigt på en 10 centimeter Shad Teez i färgen ”Headlight” i en stor och djup klarvattensjö i början av april.

Fiskejournalen gratulerar Jörgen till den anmärkningsvärda bedriften samtidigt som vi kan berätta att i nästa nummer av Fiskejournalen så kommer Jörgen avslöja sina bästa tips för vårabborren – en stekhet artikel helt enkelt. Kika i butikshyllorna den 18 april efter Fiskejournalen nummer 4.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta