3000 kilometer och 100 dagar i kajak, en utmaning som heter duga. 3000 kilometer och 100 dagar i kajak, en utmaning som heter duga.[/caption] " />
Annons
100 dagar på vattnet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
100 dagar på vattnet
3000 kilometer och 100 dagar i kajak, en utmaning som heter duga.

3000 kilometer och 100 dagar i kajak, en utmaning som heter duga.

Fiskeguiden Johan Mikkelsen och miljöingenjören Alexander Betsholtz tänker i sommar paddla kajak längs hela Norges kust. I samarbete med friluftsliv-och äventyrsplattformen Paddla för Livet är målet att kartlägga skräpsituationen längs den Norska kusten och sprida ett budskap om den marina nedskräpningen och dess konsekvenser.
Den 8 juni sätter de sig i bilen med två kajaker på taket och siktet inställt på Jakobselv, gränsen mellan Norge och Ryssland, där äventyret tar sin början. Sedan följer runt 100 dagar och knappa 3000 kilometer utmanande paddling i Barents hav och Nordsjön innan de kan nå slutdestinationen Strömstad.
Följ dessa två vänner när de tillsammans färdas längs Norges majestätiska kust i jakten på äventyr och i hopp om att göra en insats för miljön.

Johan berättar att hans fiskespö kommer finnas färdig-riggat på fördäck för att kunna dra upp middag när tillfälle ges. Med de näringsrika, kristallklara vatten som Norge erbjuder bör proteinkällan vara säkrad.
Mer information hittar du på; www.kayakingnorway2014.com eller https://www.facebook.com/kayakingnorway2014

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta