Fin gädda från Sébile Pike Open[/caption] " /> 100-klubbare i Sébile Pike Open | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare bidrog till fjärdeplatsen
Fin gädda från Sébile Pike Open

Jens Hedström från Norrköping fick denna 101 centimeter långa gädda på Sébile Pike Open. Den högg på Svartzonker McTail.

Jens Hedström brukar befinna sig i täten när det vankas fisketävling. Speciellt när arten heter gädda. Helgen som gick deltog han i Sébile Pike Open i Västervik och hans team slutade fyra.
– Totalt fick vi ihop 474 centimeter fördelat på fem fiskar och det räckte till en fjärdeplats. Inte så tokigt när det var 54 team som ställde upp, hälsa ”Jensa”.
Självkart anmäler han sin, i tävlingen, längsta gädda. Den mätta 101 centimeter.
Tidigare har ”Jensa” hunnit med att komma tvåa i Gland Slam Cup och förra året noterades han för längsta fisk i Pike Open, en gäddmadame på 115 centimeter.
Läs mer om 100-klubben här.
Mer information om Sébile Pike Open hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta