Fin gädda från Sébile Pike Open[/caption] " /> 100-klubbare i Sébile Pike Open | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare bidrog till fjärdeplatsen
Fin gädda från Sébile Pike Open

Jens Hedström från Norrköping fick denna 101 centimeter långa gädda på Sébile Pike Open. Den högg på Svartzonker McTail.

Jens Hedström brukar befinna sig i täten när det vankas fisketävling. Speciellt när arten heter gädda. Helgen som gick deltog han i Sébile Pike Open i Västervik och hans team slutade fyra.
– Totalt fick vi ihop 474 centimeter fördelat på fem fiskar och det räckte till en fjärdeplats. Inte så tokigt när det var 54 team som ställde upp, hälsa ”Jensa”.
Självkart anmäler han sin, i tävlingen, längsta gädda. Den mätta 101 centimeter.
Tidigare har ”Jensa” hunnit med att komma tvåa i Gland Slam Cup och förra året noterades han för längsta fisk i Pike Open, en gäddmadame på 115 centimeter.
Läs mer om 100-klubben här.
Mer information om Sébile Pike Open hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta