[/caption] " /> 100-klubbare efter julbord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare efter julbord

Simon Grindhage firar jul med att fiska gädda.

Mitt under julbords-frossandet bestämde sig Simon Grindhage från Olofström och hans fiskekompisar att det skulle bli gäddfiske dagen efter. Ett bra beslut då en gädda på hela 121 centimeter högg på ett av hans ismeten. Fisken anmäls nu till 100-klubben.
Efter en trög start på Ljungsjöns is bytte Simon Grindhage plats. Det gav resultat omgående och en gädda fattade tycke för hans metade mört.
– Den bjöd på många fina rusningar, berättar Simon i sin anmälan.
Efter en hård fajt kunde fisken mätas till 121 centimeter. Vågen stannande på 9,1 kilo.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta