Jerkfiske fungerar bra på vårtröga gäddor. Jerkfiske fungerar bra på vårtröga gäddor.[/caption] " /> 100-klubbare från Bäsingen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare från Bäsingen
Jerkfiske fungerar bra på vårtröga gäddor.

Jerkfiske fungerar bra på vårtröga gäddor.

Magnus Nordlund upplevde ett trögt förmiddagsfiske i sjön Bäsingen, Dalarna. Platsbyte efter lunch gav utdelning i form av en gädda på 109 centimeter.
– Jag kastade in mot en stensamling där gäddan stod och lurade.
Fisken högg direkt på hans jerkfiskade The Pig och efter att Magnus fått in gäddan till båten gjorde den en rusning och lyckades ta ett varv kring ankarlinan.
– Det blev lite stressigt ett tag men det ordnade sig till slut, hälsar fångstmannen.
Fisken som mättes till 109 centimeter är Magnus sjunde 100-klubbare totalt och andra i år.
Läs mer om 100-klubben här.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta