Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare från Furusund

Adam Orre missade första platsen i Trexgäddan med 2,5 centimeter - man han seglar in i 100-klubben med åtta centimeter till godo.

Adam Orre anmäler en vacker höstgädda till 100-klubben. Den fångades under tävlingen Trexgäddan efter minutiösa förberedelser.
Adam och hans teamkamrater i 2 Live Crew hade fokuserat på ett speciellt område inför tävlingen Trexgäddan.
– Vi hade lagt 3-4 pass på att rekognosera området noga innan tävlingen, berättar Adam.
De hade spanat betesfisk, studerat temperaturen i vattnet och kartlagt bottenstrukturen. Gissa vart de åkte när startskottet gick?
Tyvärr missade han segern i tävlingen med futtiga 2,5 centimeters marginal. Gäddan mätte 108 centimeter och kvalar givetvis in i 100-klubben.
Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta