[/caption] " /> 100-klubbare från Luleälv | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare från Luleälv

En vacker älvgädda från Luleälv, fångad av Henrik Lundin.

Henrik Lundin från Boden behövde bara göra 15 kast i Luleälven. Det räckte dock för att kroka en 105 centimeter lång gädda. Nu anmäler han fisken till 100-klubben.
Ett kort fiskepass är bättre än inget. Det kan Henrik Lundin skriva under på. Han gav sig ut på Luleälven för en timmes fiske. Efter cirka 15 kast högg en stark gädda.
– Fisken fajtade ganska bra och det var inte bara att veva in, berättar han i sin anmälan.
Fisken mättas till 105 centimeter och efter fotografering fick den simma tillbaks i älven, helt enligt 100-klubbens regler.
Vill du också bli medlem i 100-klubben? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta