Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare från Mälaren

Åsa Engstöm var med om en givande eftermiddag på Mälaren.

Under en givande eftermiddag på Mälaren fångade Åsa Engström två 100-klubbare. Som ny medlem i 100-klubben blir Åsa belönad med en vobbler från CWC.
Två 100-klubbare inom ett par timmar blev facit för Åsa Engström från Västerås. Under ett fiske pass på Mälaren krokade hon först en 103 centimeters och kort därefter en på 102 centimeter. Båda högg på ett hemmagjort bete. Hennes man var också med på fisketuren och gick inte heller han lottlös.
– Vi fick flera fina men bara mina som kvalade in till 100-klubben, säger Åsa.
Vill du veta mer om 100-klubben? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta