Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare med gps

Kraftig blåst tjockt molntäcke var parametrar som gäddorna i Oresjön gillade.

Jonas Nyström från Rättvik hade väntat på att isen skulle lägga sig över hans noga rekognoserade gäddvik i Oresjön. När den väl gjorde det, fick han ett fantastiskt gäddfiske. Den största fisken ger honom ett medlemskap i 100-klubben.
Jonas Nyström hade klart för sig var han skulle lägga sitt första ismete-passet när isen lagt sig. Han hade markerat platsen med gps under hösten efter noggrann rekognosering. Nu när tiden var inne beslutade han sig för att hårdsatsa med tre dagars ismete. Första dagen var fisket till en början ganska trögt, men sedan gick vädret från klart och soligt till blåsigt och mulet. Även om vistelsen ovan is inte blev lika behaglig verkade gäddorna uppskatta väderomslaget.
– Jag fick jag springa från spö till spö och kroka gädda och sedan friställa, berättar Jonas.
Längsta gäddan mätte 103 centimeter anmäls nu till 100-klubben.
Du vet väl att alla nya medlemmar får en fräck vobbler från CWC? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta