Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare med gps

Kraftig blåst tjockt molntäcke var parametrar som gäddorna i Oresjön gillade.

Jonas Nyström från Rättvik hade väntat på att isen skulle lägga sig över hans noga rekognoserade gäddvik i Oresjön. När den väl gjorde det, fick han ett fantastiskt gäddfiske. Den största fisken ger honom ett medlemskap i 100-klubben.
Jonas Nyström hade klart för sig var han skulle lägga sitt första ismete-passet när isen lagt sig. Han hade markerat platsen med gps under hösten efter noggrann rekognosering. Nu när tiden var inne beslutade han sig för att hårdsatsa med tre dagars ismete. Första dagen var fisket till en början ganska trögt, men sedan gick vädret från klart och soligt till blåsigt och mulet. Även om vistelsen ovan is inte blev lika behaglig verkade gäddorna uppskatta väderomslaget.
– Jag fick jag springa från spö till spö och kroka gädda och sedan friställa, berättar Jonas.
Längsta gäddan mätte 103 centimeter anmäls nu till 100-klubben.
Du vet väl att alla nya medlemmar får en fräck vobbler från CWC? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta