Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på Gulp

Joakim Thorin var både uppmärksam och tog ett snabbt beslut under fisketuren på Lesjön. Han blev belönad med en gädda på 112 centimeter och ett medlamskap i 100-klubben.

När Joakim Thorin från Grums trollade runt i Lesjön såg han hur ett stim med småfisk jagades upp i ytvattnet. Han tänkte om, bytte metod och krokade en 100-klubbare.
Att vara uppmärksam och kunna ta snabba beslut är egenskaper som kan löna sig på fisketuren. Detta kan Joakim Thorin skriva under på. När han trollade på Lesjön såg han hur småfisk flydde från något som var betydligt större. Han greppade UL-spöet och kastade ut en Gulp-jigg där han nyss sett aktivitet.
– Jag lät den sjunka en kort stund och började sedan jigga in betet. Då small det till, säger Joakim.

Med sin lätta fiskeutrustning var han tvungen att drilla fisken försiktigt. Efter tio minuters fajt kunde han greppa gäddan. Måttbandet visade 112 centimeter och Joakim kliver in i 100-klubben med bravur.
Vill du också bli medlem? Allt du behöver göra är att fånga, fotografera, mäta och släppa tillbaks en gädda – på över 100 centimeter.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Drönarfiske kan vara helt okej vid vissa vatten, anser några läsare. Foto: Aaron Burden
Drönarfiske: Så tycker läsarna om omstridda metoden

Både ris och ros. Ämnet drönarfiske har skapat ett stort engagemang hos våra läsare, och metoden får dels kritik och beskrivs som onödig, samtidigt som den kanske är helt ok vid vissa förhållanden.

Fiskejournalen lyfte frågan om drönarfiske för en tid sedan, med anledning av att den fått skarp kritik i bland annat Sydafrika, där flera aktörer tycker att det hela har skenat iväg bortom kontroll.

Både sportfiskare och andra tycker att myndigheterna måste skapa ett regelverk kring företeelsen.
Men det är skillnad på vatten och vatten, poängterar våra läsare.

Här nedan kan du läsa vad några av dem anser om drönarfiske. Här hittar du artikeln som vi skrev i ämnet. Gå gärna in på vår Facebook och kommentera.

Fiske Gustav Nörd

”Med tanke på att en hyfsad drönare kostar 10–20 tusen och inte sällan hamnar i vattnet så känns inte eventuellt ökat fisketryck i svenska vatten på grund av drönare som något problem. I förhållande med alla andra miljöproblem verkar detta vara ett ”icke-problem. För de som gillar teknik är det kul”.

 

Roger Lundkvist
”Jag tror ju inte det kommer krylla av drönarfiskare. Men vem vet. Däremot skulle jag bli sjukt irriterad om man står på ett ställe och fiskar och så kommer en drönare och fiskar precis framför, styrd av någon ett par hundra meter därifrån.”

David Sadri
”Det funkar dåligt är min spontana tanke. Ett bättre förslag är att skapa automatiserade drönare och AI för att bevaka vatten, rengöra vatten, neka säl och skarvtillgång till ett vatten och så vidare”.

Fredrik Segerman
”Har varit ner ett par vändor i Sydafrika och guiderna jag anlitat har alla haft drönare. Jag kan förstå att det gör skillnad på hur man kommer åt bestånden nere längs False Bay och egentligen hela den första sträckan av Indiska Oceanen öster om Godahoppsudden och upp mot Mocambiques kust. Här gör ett kast på 100 meter kontra en drönarledd betesplacering 300–400 meter ut all skillnad i världen, då man lyckas ta sig förbi revkanten där vågorna bryter”.

Christopher Saarinen
”Vi behöver inte mer skräp och oljud i naturen”.

Michael Nyström
”Är inget riktigt fiske men det finns många sätt att göra det på som är tvivelaktigt så, varför inte”.

Du kanske även gillar detta