Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på Gulp

Joakim Thorin var både uppmärksam och tog ett snabbt beslut under fisketuren på Lesjön. Han blev belönad med en gädda på 112 centimeter och ett medlamskap i 100-klubben.

När Joakim Thorin från Grums trollade runt i Lesjön såg han hur ett stim med småfisk jagades upp i ytvattnet. Han tänkte om, bytte metod och krokade en 100-klubbare.
Att vara uppmärksam och kunna ta snabba beslut är egenskaper som kan löna sig på fisketuren. Detta kan Joakim Thorin skriva under på. När han trollade på Lesjön såg han hur småfisk flydde från något som var betydligt större. Han greppade UL-spöet och kastade ut en Gulp-jigg där han nyss sett aktivitet.
– Jag lät den sjunka en kort stund och började sedan jigga in betet. Då small det till, säger Joakim.

Med sin lätta fiskeutrustning var han tvungen att drilla fisken försiktigt. Efter tio minuters fajt kunde han greppa gäddan. Måttbandet visade 112 centimeter och Joakim kliver in i 100-klubben med bravur.
Vill du också bli medlem? Allt du behöver göra är att fånga, fotografera, mäta och släppa tillbaks en gädda – på över 100 centimeter.
Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta