Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på hemgjort

Linnéa Rambergs sommargädda fångades i Stockholms skärgård och mättes till 102 centimeter.

Linnéa Ramberg från Spånga slog nytt personligt rekord för gädda. I linändan satt ett hemmagjort bete. Självklart anmäler hon fångsten till 100-klubben.
– Efter att ha tagit några smågäddor fick jag ett ordentligt påslag, säger Linnéa i sin anmälan till 100-klubben.
Det var utanför Gällnö i Stockholmsskärgård som Linnéa Ramberg fick upp sin hittills största gädda. Fisken mättes till 102 centimeter och fångades på ett hemmagjort bete.
Efter som detta är hennes första anmälan till 100-klubben får hon en vobbler från CWC.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta