[/caption] " /> Tobias Jackteus fick 100-klubbare på hemmagjort | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
100-klubbare på hemmagjort

Tobias Jackteus fångade en riktigt fin gädda på sitt hemmagjorda tailbete.

Antalet betesbyggare blir allt fler och fler. En av de som lyckas ”snida” riktigt bra är Tobias Jackteus. Han anmäler nu en gädda till 100-klubben, som inte kunde motstå hans tailbete.
Tobias Jackteus från Norrköping gav sig ut på en kort fisketur efter jobbet, med sitt egengjorda tailbete i linändan. Betet visade sig falla en riktigt fin gäddmadame i smaken. Fisken kunde mätas till 103 centimeter innan den fotograferades och släpptes tillbaka.
– Riktigt skoj, hälsar fångstmannen.
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta